Mardin'de Suriyelilere Yardım İçin Platform Kuruldu

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olan Suriyelilere yardım eli uzatmak için harekete geçen Mardin'deki sivil toplum örgütleri, Suriye Mardin Yardımlaşma Platformu oluşturdu.

Bünyesinde 41 sivil toplum örgütünü barındıran Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan yapılan açıklamada, kurulan platformun Kızılay öncülüğünde ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın koordinasyonuyla çalışmalarını yürüteceği, platform başkanlığına ise Uluslararası Stratejik Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu'nun seçildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Timurağaoğlu, sorunların geçici, komşuluk ve kardeşliğin kalıcı olduğunu düşündüklerini belirtti.

Timurağaoğlu, bu anlayışla insani yardım faaliyetleri yürütmek üzere ilk olarak İHH'nın Suriye Temsilcisi Osman Atalay ile irtibata geçtiklerini, zaruri ihtiyaç duyulan yardım maddeleri konusunda bilgi edindiklerini kaydetti.

Suriyelilerin kendi ülkelerinde mülteci durumuna düştüklerine işaret eden Timurağaoğlu, kardeş Suriye halkının çığlığına ilk koşanların arasında Mardinlilerin olması gerektiğini vurguladı.

Özellikle Mardin'e gelen Suriyeli mültecilerin durumunu göz önünde bulundurarak, barınma ve ihtiyaç duyulan yardımların sağlanmasına katkıda bulunmak için bir araya geldiklerini ifade eden Timurağaoğlu, şöyle konuştu:

''Dün Filistin ve Gazze, bugün kardeş Suriye halkı. İnsanlık trajedisinin yaşandığı bu ülkede yaşananlara karşı duyarsız kalamazdık. Mardin STK Platformu bünyesinde oluşturulan bu komisyon platform olarak yoluna devam edecek. Platform, Suriye'de kendi ülkelerinde mülteci durumunda olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere, şehrimize gelen misafirlerimizin aralarında bulunduğu Suriyelilere destek olmak için hatırı sayılır bir kampanyayla harekete geçecektir. Başta valimiz olmak üzere, belediye başkanlarımız ve dili, dini ne olursa olsun bütün halkımızdan bu insani reflekse katkıda bulunarak destek olmaya davet ediyoruz.''

İHH Suriye Sorumlusu Osman Atalay da Suriye'de her yerin yıkıldığını ve sınırı geçemeyen yaklaşık 5 milyon Suriyelinin çok zor günler geçirdiğini belirterek, ''Özellikle Halep'te insanlığı utandıracak manzaralarla karşı karşıya kalınıyor. Evleri, binaları yıkılmış durumda olan halk, medrese, cami veya bulabildikleri ağaç diplerinde uzun kış gecelerini geçirmeye çalışıyorlar. Kış olduğu için havalar çok soğuk ve geceler çok uzun. Günün 24 saatinin 14 ya da 15 saatini gece karanlığı olarak geçiyor ve maalesef elektrik yok. Suriyeli kardeşlerimizin özellikle un, battaniye, ilaç, bebek gıda paketleri ve ışıldak aydınlatıcılara ihtiyaçları var. Özellikle battaniye ve un olarak yardımlar şekillenirse çok iyi olur'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Abdulhalim Çelik / Şengül Oymak

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA