İşte En Hızlı Büyüyen Online İşler

Freelancer.

İşte En Hızlı Büyüyen Online İşler
com, 2012’nin 3. çeyreğinde en hızlı büyüyen online işleri açıkladı.

En hızlı büyüyen işler listesinin en başında ise "El yazısını bilgisayar ortamına aktarma" işi yer alıyor. Freelancer.com bugün, online ekonomi için iş faaliyetlerini ve trendlerini bildiren, 2012 yılının üçüncü çeyreğinin En Hızlı 50 işi raporunu açıkladı.

Freelancer.com, üç aylık raporunda en hızlı büyüyen 50 online işi vurgulamak için 4,3 milyonu aşkın kullanıcıdan veri toplandı. Bu çeyreğin En Hızlı 50 raporu, üçüncü çeyrekte yayınlanan 230 bin 614 iş ilanının analizini içeriyor ve online iş trendlerine ilişkin en kapsamlı anlayışı sunuyor.

Araştırma sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Freelancer.com İcra Başkanı Matt Barrie, “Bu rapor, Mary Meeker’ın yazılım ve internet ile her şeyin yeniden hayal edilmesini deneyimliyoruz tezini yansıtıyor. Düşünebileceğimiz her endüstri, bir yazılım işine dönüyor ve artık neredeyse her iş işlevi buluttaki yazılım araçları kullanılarak yerine getiriliyor. Bu online iş raporu, söz konusu dönüşümün mevcut liderlerinin ve geri kalanlarının izini sürüyor" dedi.

Araştırmanın sonuçlarına gçre Android işleri yükselişe geçiyor; İnteraktif web uçmaya devam ediyor; piyasa değişiklikler ve bir görünüm değişimini duyururken, eBay işleri geri dönüyor, Facebook işleri güven tazeliyor, kağıtsız ofise geçiş ise büyük bir çıkış yapıyor. İnternette Pazarlama Google paniğinin sonucu olarak yeniden yükselişe geçiyor.

2012’NİN 3. ÇEYREĞİNİN EN ÖNEMLİ TRENDLERİ İnteraktif web, en hızlı trendlerde uçmaya devam ediyor: HTML işleri, bu çeyrekte işletmeler ve girişimciler sabit ve mobil müşterileri arasındaki boşluğu doldurmaya çalışırken yüzde 44 düzeyinde bir büyüme sergilemiş (3 bin 83 iş); interaktif web uygulamalarının tercih edilen javascript kitaplığı olan jQuery yüzde 32 yükseldi. PHP işleri, Zend’in kurucu ortağı Andi Gutmans Web’in lingua francası için artan mobil işlevsellik vaat ederken, bu çeyrekte 35 bin 61 işle büyük bir atılım yaptı. CSS ve MySQL de benzer şekilde, sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 18 düzeyinde güçlü bir büyüme sergiledi.

Tatil sezonuna girerken ve eBay'in yeni bir site tasarımının önizlemesini ve bir dizi değişikliği duyurmasının ardından, tüketici güveninin artmasıyla, eBay işlerine yönelik talep yüzde 41 düzeyinde artış kaydetti.

Tasarım değişikliklerinin amacı, e-ticaret sitesini sosyal ve mobil çağa taşımak olarak açıklandı.

KAĞITSIZ OFİSE GEÇİŞ BÜYÜK BİR ÇIKIŞ YAPIYOR Araştırmada, el yazılarını bilgisayar ortamına geçirme ve kağıt üzerindeki belgeleri elektroniğe dönüştürme işleri bu çeyrekte yüzde 145 ile büyük bir yükseliş gösterdi. İnternette Pazarlama Google paniğinin sonucu olarak yeniden yükselişe geçiyor. Google’dan Panda ve Penguin güncellemelerinin heyecanı, online pazarlama endüstrisini 2. çeyrekte karmaşaya sürüklemiş ve arama motoru optimizasyonuyla ilgili geniş bir dizi kategoride ani düşüşlerle sonuçlandı .
Kaynak: İHA