Havsa’nın Yolageldi Köyü’nde 5 Bin Dönüm Ekili Alan Sular Altında

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Yolageldi Köyü’nde yaklaşık 5 bin dönümlük ekili alan sular altında kaldı.

Havsa’nın Yolageldi Köyü’nde 5 Bin Dönüm Ekili Alan Sular Altında
Köy halkı suların bu kadar yükselmesini ve arazilerinin sular altında kalmasını, Karayolları tarafından yapılan ve Kurban Bayramı öncesinde açılan duble yolun üzerine yeterli sayıda menfez yapılmamasına bağlıyor. Trakya’nın bazı bölgelerinde iki gündür etkili olan yağmur yağışı, Yolageldi Köyü’nü olumsuz etkiledi. Meydana gelen yağışlar nedeniyle köyde yaklaşık 5 bin dönümlük ekili alan sular altında kaldı.

Köyde üreticilik yaparak geçimini sağlayan İsmail Mısırlı yağmur yağışının iki gündür köy ve çevresinde etkili olduğunu belirterek 5 bin dönüm ekili alanın sular altında kaldığını belirtti.

Su altında kalan arazilerde buğday ve meyve fidanı ekili olduğunu ifade eden Mısırlı, Karayolları ekipleri tarafından köyün yakınına yapılan duble yoldan önce sağanak yağışların tarım alanlarına bu kadar zarar vermediğini belirtti.

Yakup Çam isimli vatandaş ise meydana gelen su taşkınından Karayollarını sorumlu tuttu. D-100 Karayolu’nu Necatiye ve Kuleli köylerinin çevresinden geçmesini öngören ve geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi açılışı yapılan yol üzerindeki menfezlerin yanlış ve uygunsuz olarak monte edilmesi nedeniyle binlerce dönüm arazinin su altında kaldığını vurgulayan Çam, “Menfezler gelen suyu taşımıyor ve dolayısıyla su geri tepiyor. Bu da arazilerin sular altında kalmasına neden oluyor. Yağışlar devam ederse köyün bazı kısımları su altında kalabilir” dedi.

Bu arada Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, su taşkınlarının meydana geldiği bölgelerde denetimlerini sürdürüyor .
Kaynak: İHA