İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Görsel Şölenle Başladı

Bu sene 7. yapılacak olan ‘İpekyolu Dünya Belediye Başkanları Formu' çerçevesinde Gaziantep Kalesi'nde ışık ve ses gösterisi düzenlendi.

İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Görsel Şölenle Başladı
Saat 21.00'de başlayan ve yaklaşık 2 saat süren görsel şölende, kaleye yansıtılan ışıklarla tarihi İpekyolu’nun geçmişten günümüze gelişi 3 boyutlu olarak yansıtıldı. Atılan havayi fişekler, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.Yarın başlayacak İpekyolu Dünya Belediye Başkanları Formu kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin kaleye yansıttığı simülasyonda; tarihi İpekyolu haritası, Türk dünyası, develer, savaş figürleri gösterildi ve ardından havayi fişekler atıldı. Gösteriyi izlemeye Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in yanı sıra çok sayıda yabancı ülkeden gelen temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gösteri sonrası açıklama yapan Başkan Güzelbey, İpekyolu şehirleri formunun başladığını ifade ederek, 250’ye yakın konuklarının olduğunu söyledi.

Gaziantep’te bugüne kadar yapılmış olan en büyük katılımlı organizasyonun gerçekleştiğini vurgulayan Güzelbey, “30 ayrı ülkeden gelen belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yöneticiler var. Onlara bugün Gaziantep’i tanıtan ses ve ışık gösterisiyle birlikte İpekyolu’nun önemini anlatan gösteri sunma imkanı bulduk. Çok yoğun Gaziantepli hemşerilerimiz buraya katıldılar. Gelen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise şunları kaydetti: “Muhteşem bir gösteriydi. Asya’dan gelen konuklarımız da aynı şeyi ifade ettiler. Çok etkilendim. Belediye Başkanımız Asım Güzelbey’i kutluyorum. Anteplileri kutluyorum. Tarihe, kültüre sahip çıkmış, yaşatmış olmaları olağanüstü gurur verici. Çok etkilendim."