Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Açıklama Yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TBMM'de görüşülen Büyükşehir Belediyeler Yasa Tasarısı sayesinde hizmet bütünlüğü sağlayacaklarını söyledi.

Akyazı ilçesinde, muhtarlarla bir araya gelen Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehrin gelişimini sağlamak için her yönetim kademesinin desteğine ihtiyaç duyduklarını anlattı.

Bu anlamda Büyükşehir Belediyeler Yasa Tasarısı'nın çok önemli olduğunu vurgulayan Toçoğlu, ''Yapılan bütün hizmetler ve yatırımlar vatandaşımızdan toplanan vergilerle yapılıyor. Dolayısıyla burada yapılması gereken, toplanan paraların en iyi ve en doğru şekilde kullanılmasıdır'' dedi.

Toçoğlu, nüfus potansiyelinin fazla olması dahilinde daha fazla gelir elde edeceklerini ve daha iyi hizmet edeceklerini aktardı.

''Belediyeler olarak hizmet ettiğimiz nüfusa göre para alıyoruz'' diyen Toçoğlu, şunları söyledi:

''Eğer o belediye güçlü bir nüfusa sahip değilse ve ona oranla parasını da alamazsa hizmet konusunda bir takım sıkıntılar ortaya çıkar. İmar konusunda bir bütünlük söz konusu değil. İmar kirliliği var. Düzensizlik var. Yeni yasa ile imar bütünlüğü sağlanarak şehirlerimiz, köylerimiz daha yaşanabilir bir şekilde gelişsin ve milletimize götürdüğümüz büyük hizmetler tek elden yürütülerek sağlıklı bir yapı oluşturulsun. Yeni Büyükşehir Yasası ile kapatılan büyük hizmetleri tek elden yürüterek güçleri birleştirmek, israfa yol açmamak ve bir imar bütünlüğü sağlamak amacıyla bu çalışmalar yapılıyor.

Yeni Büyükşehir Belediyeler Yasası ile hizmet bütünlüğü sağlanacak. Ancak yasada çok açık bir hüküm var. Bugüne kadar köylerimiz orman hakkı olarak, yayla, kışlak ve mera olarak istifade ettiği bütün hakları baki kalacak. ''

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA