Emlak ve Çtv Ödemelerinde Son Gün 30 Kasım

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Emlak Vergisi ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi’nin (ÇTV) ikinci taksit ödeme süresinin 30 Kasım 2012 Cuma günü mesai bitiminde sona erdiğini söyledi.

Emlak ve Çtv Ödemelerinde Son Gün 30 Kasım
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tuna, vatandaşların ödemelerini zamanında yapmasını, yapmamaları durumunda cezalı duruma düşeceklerin kaydetti.

Tuna, “Halkımızın daha iyi hizmet alması noktasında toplanan vergiler, yine halkımıza hizmet olarak geri dönmektedir. Mükelleflerimiz; vergilerini, belediyemiz veznelerinden nakit olarak ya da kredi kartıyla ödeyebileceklerdir. Her konuda olduğu gibi vergi borçları konusunda da hassasiyet gösteren halkımızın ödemelerini zamanında yapacağına ve cezai müeyyidelere bırakmayacaklarına inancım tamdır” dedi.

Toroslar’da vatandaşların zamandan tasarruf etmesi ve işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri amacıyla belediye hizmet binasının dışında 2 noktada daha tahsilat şubesi açtıklarını belirten Tuna, “Yalınayak Mahallesi’nde ve Güneykent Mahallesi’nde bulunan Teknik Hizmetler Müdürlüğü’nde açılan tahsilat şubelerinde de vergi borçlarını tahsil ediyor. Yapılan çalışma ile Belediye’ye bağlı 2 dış birimin merkez ile online iletişim altyapıları kuruldu. Böylelikle dış birimlerde bulunan tahsilat merkezleri ana bina ile online olarak haberleşip veri alış verişinde bulunabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Toroslar Belediyesi'ne bağlı mükellefler, Toroslar Belediyesi'ne ait toroslar.bel.tr internet adresine girerek de borçlarını görebileceklerini dile getiren Tuna, “Vatandaşlar Emlak, işyerleri için ÇTV, İlan Reklam Vergileri ve genel tahakkuk borçlarını belediyemizin sitesinde görebiliyorlar. Bunun için vatandaşların, Toroslar Belediyesi'nin web sayfasında yer alan e-belediye hizmetleri bölümünden ‘E-Vergi Sistemi’ linkine kayıt olup, ardından sicil numaralarını sisteme girmeleri yeterli oluyor” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA