Mc Donald’s Önüne Bırakılan Bombaya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

İstanbul Kadıköy'de Mc Donald’s önüne bırakılan bombaya ilişkin davada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıldan 25 yıla kadar hapsini talep etti.

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Tekin Tangün ile Aysun Akdağ hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirten Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar mütalaasını okudu.

Sanıklar Tekin Tangün ve Aysun Akdağ'ın örgüt tarafından sözde devrim şehitleri haftası olarak nitelendirilen 30 Mart- 17 Nisan arasında bombalı, ses getirici eylem yapmak istediklerini bu amaçla 4 Nisan 2008'de Mc Donald's’ın önüne cep telefonu düzenekli basınç etkili boru bomba koyduklarını ifade etti.

Sanıkların bombanın patlatılması amacıyla bombaya bağlı cep telefonunun arandığını ancak patlamanın gerçekleşmediği, sanıkların bunun üzerine 6 Nisan 2008'de benzer bir eylemi gerçekleştirmek istedikleri Tangün ve Akdağ'ın suç malzemeleri ile bir takside yakalandıklarını anlattı.

Eylemin çok sayıda kişinin yaşadığı ve hareket halinde olduğu bir merkezde yapılmasının çok sayıda masum insanın ölmesine ve yaralanmasına sebebiyet verebileceğini ifade eden Savcı Bayraktar, sanıkların buna rağmen yasadışı terör örgütünün amaçları doğrultusunda eylem gerçekleştirilmesinde tereddüt etmediklerini ve bu konuda çalıştıklarını öne sürdü.

Sanıklar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açıldığını hatırlatan savcı Bayraktar, sanıkların eylemlerinin vehamet arz eden eylemler kapsamında kabul edilmesi gerektiğini, eylemeleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde Anayasa'yı ihlal suçunu oluşturduğunu belirtti.

Sanıkların patlayıcı madde imali ve sahtecilik suçlarını işlediklerinin sabit olduğunu belirten Savcı Bayraktar Tangün ve Akdağ’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada daha sonra söz alan sanıklar 4 yıldan beri tutuklu olduklarını ifade ederek tahliyelerini talep ettiler.

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi .
Kaynak: İHA