Ünlü Cerrah Dr. Sasako İzmir’de Meslektaşlarıyla Buluştu

Ege Cerrahi Derneği, mide kanseri cerrahi tedavisinde dünyaca tanınan Dr. Mitsuru Sasako‘yu ağırladı.

Ünlü Cerrah Dr. Sasako İzmir’de Meslektaşlarıyla Buluştu
Ege Cerrahi Derneği’nin her yıl düzenlediği bilimsel etkinlikler, bu yıl da ses getirmeye devam ediyor. Tıptaki cerrahi gelişmeleri yakından takip eden dernek, üst gastrointestinal sistem alanında uzman olan Dr. Mitsuru Sasako’yu İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türk doktorlarla buluşturdu. Konferansa İzmir’in yanı sıra Aydın, Ankara, İstanbul, Ordu gibi şehirlerden doktor ve doktor adayları da katıldı.

Dr. Sasako’nun önderliğinde gerçekleştirilen mide kanseri ameliyatını canlı olarak izleme fırsatı yakalayan katılımcılar, soru-cevap şeklinde bilgi paylaşımında bulundular

Ege Cerrahi Derneği Üyesi Doç. Dr. Hüdai Genç, mide kanseri cerrahi tedavisinde güncel yaklaşımlar ile birlikte bilimsel, teorik ve akademik bilgilerin yer aldığı konferansla ilgili olarak, “Bu etkinliği bilimsel cerrahi ustalığının uygulanması, bilgilerin paylaşımı ve tıp alanında ilerleyebilme adına yapılan çalışmalardan biri olarak görmekteyiz. Ayrıca bu tip çalışmaların toplumun ilgisini çekeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA