Kars’ta Turizm İşletmeleri Kendilerini Yenilemeli ve Geliştirmeli

Kars’ta 1972’den beri faaliyet gösteren turistik otellerden Kars Kent Ani Hotel sahibi Baran Onur Abay, ildeki turizm işletmelerin son yıllarda gelişmekte olan Kars turizmine ivme kazandırabilmesi için kendilerini yenilemek ve geliştirmek zorunda oldukları belirtti.

Kars’ta Turizm İşletmeleri Kendilerini Yenilemeli ve Geliştirmeli
Kars’ta turizminin Son yıllarda oldukça hareketli bir dönem içerisine girmiş olduğuna dikkat çeken Abay, “Kentte bu hareketli döneme ayak uydurabilmek için birçok işletme kendini yenileme çalışmasına girmiştir. Birçok otel, motel ve restoran, yeni yüzüyle hizmete girmiş bulunmaktadır. Bizde Hotel Kent Ani olarak bu furyaya katılmış bulunup, işletmemizi modern bir hale getirmiş bulunmaktayız. Birçok özel kuruluşun dikkatini çeken Kars, yeni yatırımcılara da ilham kaynağı olmuştur. Tarih boyunca birçok medeniyetin yaşamış olduğu Kars, bulunduğumuz coğrafyada da kültür ve inanç turizmi açısından oldukça verimli bir bölgedir” dedi.

HAMAMLAR BÖLGESİ, “ESKİ KARS” OLARAK TURİZME KAZANDIRILMALI
Sokak ve caddeleri tarih kokan Kars’ın birçok yeniliğe ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Abay, Kars Kalesi çevresinde bulunan hamamlar bölgesinin koruma altına alınarak ‘Eski Kars’ olarak turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kars’ta turizm işletmelerinin daha aktif hale gelmesi için profesyonel rehberlik hizmetleri verilmesi gerektiğini de vurgulayan Abay, “Kars’ta turizm işletmeleri, profesyonel rehberlik hizmetleri verilmelidir. Böylece bölgemizde turizm, daha da canlandırılmış olacaktır. Şuan devlet kurumlarına ait olan birçok eski tarihi eser, tabyalar ve kalıntıların açık hava müzesine çevrilmesiyle, yabancı ve yerli turistlerin daha da ilgisini çekeceği kanaatindeyim. Baltık mimarisinin öncü illerinden olan Kars’ın bu konuda da ileriki zamanlarda daha da tanınıp, görülmesi şarttır” diye konuştu.

KIŞ TURİZMİ, KARS’IN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞI OLABİLİR
Uzun süren kış aylarının kış turizmi açısından önem arz ettiğini ifade eden Abay, “Hepimizin bildiği gibi şehrimizde uzun bir kış dönemi geçirmekteyiz. Bu nedenle uzun süren kış mevsimini, kış turizmi olarak, şehrimizin önemli bir geçim kaynağı haline getirebiliriz. Çıldır Gölü, Sarıkamış kış turizmi açısından oldukça el verişeli bölgedir. Bizlere düşen daha fazla sorumluluk üstlenip, devletten bekleme mantığından sıyrılıp Kars ve çevresi için turizm alanında yenilikler yapmalıyız. Biz işletme sahipleri olduğu kadar halkımıza da bu konuda büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda el ele verip alacağımız her yeni karar, atacağımız her adım, bizi daha da ileri götürecektir. İnanıyorum ki bu şehirde yeni fikirlere ve yeniliklere açık bu şehrin aşığı birçok insan bulunmaktadır. Daha güzel bir Kars için şimdi birlik beraberlik içinde el ele olmanın tam vaktidir” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA