İhh Başkanı Yıldırım: “israil’e Nasıl Tokat Vurulacağını Bu Davada Göreceğiz”

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara davasının kendileri için büyük bir adım olduğunu belirterek, “Kimse İsrail’in zulmüne karşı koyamaz anlayışı vardı.

İhh Başkanı Yıldırım: “israil’e Nasıl Tokat Vurulacağını Bu Davada Göreceğiz”
Türkiye’nin cesur yargıçları ve savcıları bu davayı aldılar ve sürdürülebilir olduğunu da gösterdiler. İsrail’e nasıl tokat vurulacağını bu davada göreceğiz” dedi.

9 kişinin ölümü ile sonuçlanan Mavi Marmara baskınının ilk duruşması, Çağlayan Adliyesi’nde görülmeye başlandı. Davaya Mavi Marmara gemisinde bulunan 37 ülkeden aktivistler katılırken, adliye önünde de yüzlerce kişi İsrail karşıtı eylem yaptı. Duruşmaya katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, adliye önünde yaptığı açıklamada, Mavi Marmara davasının kendileri için büyük bir adım olduğunu söyledi.

İsrail’in hiçbir şekilde yargılanamayacağı ve kimsenin İsrail zulmüne karşı koyamayacağı şeklinde yaygın bir anlayış olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Mavi Marmara oraya insanlık için gitti. Gemide 37 ülkeden insan vardı. Şu anda Türkiye’de 37 ülkeden insanlar hakkını arıyor. Türkiye’nin cesur yargıçları ve savcıları bu davayı alıp sürdürülebilir olduğunu da gösterdiler. Sanıkların toplam 18 bin yıl ceza almaları söz konusu. Şu anda 5 tanesinin ismi tespit edildi” dedi.

İsrail’in mahkemeyi tiyatro olarak gördüğünü söyleyen Yıldırım, “Madem bu mahkeme tiyatro, niçin Mavi Marmara’da katliam yapan diğer askerlerin ismini vermiyorsunuz. Onları saklıyorsunuz. Mahkemeden korkmuyorsanız çıkın ‘onları biz katlettik’ deyin. İsrail’e nasıl tokat vurulacağını bu davada göreceğiz. Bu davadan sonra dünyanın dört bir yanında da davalar açılacak” diye konuştu.

Öte yandan, adliye etrafında davayı izlemek isteyen yüzlerce kişi toplanarak İsrail’i protesto etti. Adliye çevresinde yerlere Mavi Marmara’da ölenlerin fotoğraflarını koyan göstericiler, sık sık slogan attı. Mavi Marmara’da bulunan Mehmet Vural isimli aktivist, ellerini plastik kelepçe ile kelepçeleyerek, “İsrail bize 3 gün boyunca bu kelepçeleri taktı. Ambargo kalkana kadar biz de bu kelepçelerle gezeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA