Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

Şereflikoçhisar'da yaptırılan 50 yataklı devlet hastanesi hizmet vermeye başladı.

Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yasin Uçar, hasta kabulüne başladıklarını, acil servisin ise yarın hizmete gireceğini söyledi.

Yeni devlet hastanesine taşınma süreci boyunca sağlık hizmetlerinin aksatılmadan verildiğine dikkat çeken Uçar, ''Taşınma işlemleri tamamen bittikten sonra yeni devlet hastanemiz resmen açılacak. Taşınma sürecinde meydana gelen aksaklıklardan dolayı Şereflikoçhisar kamuoyundan özür diliyoruz, hastanemizdeki branşların tamamına doktor atamasının yapılması için çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

İlçe merkezine uzak noktada bulunan yeni devlet hastanesine ulaşım için Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Uçar, hastanenin bütçesini değerlendirerek bir servis almayı planladıklarını bildirdi.

Mevcut devlet hastanesinde bulunmayan bir çok yeni cihazın da yeni hastanede hizmete gireceğini vurgulayan Başhekim Uçar, ''Önümüzdeki dönem itibariyle tomografi, kemik minerali ölçüm cihazı, mamografi cihazı işletime geçip hizmet verecek. Mamografi cihazı ile meme kanserlerini erken teşhis edebileceğiz. Şereflikoçhisar yakınlarında meydana gelen kazalarda da travma hastalarına ilk müdahaleleri burada yapılacak'' diye konuştu.

Yeni hastanenin yatak sayısının artırılması için gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Yasin Uçar konuyla ilgili temaslarının sürdüğünü kaydetti.

Muhabir: Şereflikoçhisar

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA