Hamzabey Köyünün, Naşa Beldesine Mahalle Olarak Bağlanması Amacıyla Halk Oylaması Yapıldı

Simav ilçesine bağlı Hamzabey köyünün Naşa beldesine bağlanması amacıyla yapılan halk oylamasında 145 ''evet'', 9 ''hayır'' oyu çıktı.

Hamzabey Köyü Muhtarı Bahattin Aydemir ve İhtiyar Heyeti, nüfusu 2 binin altında olan Naşa beldesinin kapanmaması için buraya mahalle olarak bağlanma konusunda karar alarak, Naşa Belediye Başkanlığı'na başvurdu.

Naşa Belediye Meclisi'nin aldığı kararın önce Simav Kaymakamlığı, daha sonra Kütahya Valiliği'nce onaylanmasının ardından 240 kişinin yaşadığı Hamzabey köyünde halk oylaması yapıldı.

Muhtarlık binasında İlçe Seçim Kurulu gözetiminde düzenlenen halk oylamasında, 145 seçmen ''evet'', 9 seçmen de ''hayır'' oyu kullandı. 18 seçmen oy kullanmazken 8 oy geçersiz sayıldı.

Aydemir, halk oylaması sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonucun beklendiği gibi çıkmasından mutluluk duyduklarını bildirdi.

Hamzabey köyü seçmenlerinin, Naşa beldesine mahalle olarak katılma yolunda üzerine düşeni yerine getirdiğini belirten Aydemir, ''Sonuç halkımıza hayırlı olsun'' dedi.

Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner de halk oylamasına katılımın yüksek olmasına ve seçmenlerin çoğunluğunun köyün mahalle olmasına ''evet'' demesine sevindiklerini dile getirdi.

Hamzabey'in, Naşa beldesine mahalle olarak bağlanması yolunda önemli bir adım atıldığını ifade eden Bütüner, ''Bundan sonraki sürecin hızlandırılması için çalışacağız. Sonuç hem Hamzabeyli hem de Naşalı vatandaşlarımız için hayırlı olsun'' diye konuştu.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA