Hacıbektaş'ta ''Cumhuriyetin Kazanımları'' Konferansı

Nevşehir Üniversitesi tarafından ''Cumhuriyetin Kazanımları'' konulu konferans ile Cumhuriyet Konseri verildi.

NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Hacıbektaş'taki Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ''Cumhuriyetin Kazanımları'' konulu konferansa ve ''Cumhuriyet Konseri''ne NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Hacıbektaş Kaymakamı Bedrettin Özmen, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

''Cumhuriyetin Kazanımları'' konulu konferansı veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, dünyadaki yönetim biçimleri arasında Cumhuriyet yönetiminin önemine değinerek, eskiden soylu, soysuz aileler var olduğunu bu ayrımın Cumhuriyet'le birlikte kaldırıldığını belirtti.

Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in, dünyada bağımsız, çağdaş ve özgür tek Müslüman devlet olduğunu anımsatan Seyfeli, şunları kaydetti:

''Her şeyden önce demokrasi dediğimiz, halkın hakça yönetildiği Cumhuriyet yönetimlerini bizlere armağan eden Atatürk'e dünya durdukça saygı duyarak Cumhuriyet'i anmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet'in ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlamak için bugün Afganistan'a, Irak'a, İran'a, Pakistan'a, Arap Emirliklerine, Suudi Arabistan'a, Suriye'ye, Mısır'a, Libya'ya, Tunus'a, Cezayir'e, Fas'a ve Müslüman Afrika'ya bakarak düşünmeniz yeterli olacaktır. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, dünyada bağımsız, çağdaş ve özgür tek Müslüman devlettir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in önünde hazır bir model yoktu, yolu düşünerek, arayarak, deneyerek ve Türk Milletinin karakterine uyacak şekilde aştılar. Şartlardan, ihtiyaçlardan, imkanlardan, tarihten yararlandılar.''

Program, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kolukırık beraberinde Yrd. Doç. Dr. E. Erdem Kaya, Öğretim Görevlisi K. Yiğit Alkan ve Öğretim Görevlisi Emre Üstün ile Araştırma Görevlisi Aslı Çetin'in seslendirdikleri Türkü dinletisi ile devam etti.

Konser sonunda kendilerine İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Hacıbektaş Kaymakamı Bedrettin Özmen, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA