'Bizim misyonumuz 'Yeni Osmanlıcılık'la sınırlı değil'

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında dış politika konusunda bir sunum yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Yeni Osmanlıcılık" yakıştırmalarına, "Bizim vizyonumuz da, misyonumuz da onunla sınırlı değil. Bizim vizyonumuz daha büyük" dediği öğrenildi.

'Bizim misyonumuz 'Yeni Osmanlıcılık'la sınırlı değil'
AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen geleneksel 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan kampın ilk günü ise sona eriyor. Edinilen bilgiye göre, gün boyu kampa katılan milletvekillerine çeşitli konularda sunumlar yapılırken, ilk sunumu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yaptı. Terör konusunda bir sunum yapan Atalay'ın, açlık grevlerine değindiği belirtildi. Atalay'ın açlık grevlerinin başlamasıyla müzakerenin mümkün olmadığını milletvekillerine anlattığı öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ardından sunum yapan bir diğer isim ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin oldu. Bakan Şahin'in de yine terör konusunda bir sunum yaptığı belirtilirken, daha sonra ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ekonomideki gidişat konusunda milletvekillerine bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği, yine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in büyükşehir yasasına ilişkin beklentiler, yerel seçimler ve seçimlerin öne alınmasıyla ilgili sunum yaptığı belirtildi.

'VİZYONUMUZ VE MİSYONUMUZ 'YENİ OSMANLICILIK'LA SINIRLI DEĞİL '

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ise kamptaki toplantıda Suriye, Irak ve dış politika konularında detaylı bir sunum yaptığı ifade edildi. Davutoğlu'nun bazı sorulara cevap verdiği ve dış politika konularında önemli açıklamalar yaptığı kaydedildi. Davutoğlu'nun 'Yeni Osmanlıcılık' eleştirilerine cevap vererek, 'Bizim vizyonumuz da, misyonumuz da onunla sınırlı değil. Bizim vizyonumuz daha büyük ' dediği öğrenildi.

Davutoğlu'nun dış politikayla ilgili olarak, 'Dış politikada psikolojik eşik aşıldı. Türkiye artık dünyada sözü dinlenir bir ülke oldu ' diyerek, 10 yıllık AK Parti iktidarı boyunca dış politikada atılan adımları anlattığı belirtildi. Davutoğlu'nun ayrıca yeni açılan elçilikler ve bunların sayıları hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

'Yeni Osmanlıcılık ' eleştirilerine cevap veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, 'Bizim vizyonumuz da, misyonumuz da onunla sınırlı değil. Bizim vizyonumuz daha büyük ' dediği kaydedildi .
Kaynak: İHA