Samsun’da 150 Bin Diyabetli Yaşıyor

Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Dr. Emin Dinççağ, “Nüfusu 1 milyonun üzerinde olan Samsun’da 150 bin diyabetli hasta var” dedi.

Samsun’da 150 Bin Diyabetli Yaşıyor
Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Dr. Emin Dinççağ, denek üyeleriyle bir araya gelerek 2013 yılı içersinde yapacakları faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Samsun’da yaklaşık 150 bin diyabet hastası olduğunu söyleyen Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Dr. Emin Dinççağ, “Biz dernek olarak 150 bin kişi adına konuşuyoruz. Derneğimiz geçmişte olduğu gibi yine diyabet taramaları, diyabet eğitimi ve diyabetin farkındalığını artırmak için çalışmalar yapacaktır. Önceden Gazi Sahnesi’nde yaptığımız diyabet eğitim programlarını yine yapacağız. İnsanlarımız ne kadar bilinçli olursa o kadar duyarlı olur. Sizlerde çevrenizde diyabeti anlatın ya da bilgilendirin” dedi.

İnsanların hastalıkları önlemesi için yaşam tarzlarının değiştirmesi gerektiğini söyleyen Dr. Dinççağ, en büyük tarz değişikliği için spor yapılması gerektiğini söyledi.

Dr. Dinççağ, “Erken kalkacağız ve günlük yürüyüşlerimiz yapacağız. Her yere yürüyerek gitmeye çalışacağız. Ayrıca yeni yapılan araştırmalarda ileri yaşlarda ortaya çıkan, bunama ve alzheimer gibi hastalıklardan korunmak için zihin egzersiz öneriyor. Yani sosyal çalışmalara katılmak, bulmaca çözmek, satranç oynamak insanı daha da sağlıklı kılıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA