Kıreli'de Parklar Fitnes Aletleriyle Donatılıyor

Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesinde, çocuk parklarına yerleştirilen fitnes aletleri sayesinde vatandaşlar spor yapma imkanına kavuştu.

Belediye Başkanı Ali Mermer, yaptığı açıklamada, spor yapmanın sağlıklı bir yaşam için oldukça gerekli olduğundan hareketle belde merkezindeki parkları fitnes aletleri ile donatmanın da gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Bir park içerisine yerleştirdikleri fitnes aletleri ile mahalle sakinlerinin spor yapma imkanına kavuştuğunu anlatan Mermer, şunları kaydetti:

''Okullarımızın yakınında oluşturduğumuz çocuk parkının farklı bir yönü bulunuyor. Burada hem öğlen aralarında, hem de akşam üstlerinde anneler küçük çocuklarını getirip kamelyalarında hoşça vakit geçirirken, çocukları da oyun gruplarında oynama imkanı buluyor. Oyun gruplarının altında kauçuk zemin olduğu için aileler güvenle çocuklarının oyun oynayışını seyredebiliyor. Bu parkın akşamları için ışıklandırma sistemi de bulunuyor. Hava karardıktan sonra yanmaya başlayan lambalar, gecenin ilerleyen saatlerinde kendiliğinden sönüyor. Kadınlarımız burada örgü örerken, isteyenler günlük gazete ya da kitap okuyup, fitnes aletlerinden yararlanarak daha zinde kalabiliyor.''

Muhabir : Şeref Yaşar

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA