Ay Tarım’a Katkı Veren Ziraat Odası Yönetimi Onurlandırıldı

Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Ziraat Odası’nın katkılarıyla Aydın’da ilk kez düzenlenen Aydın 1. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na verdikleri destekten dolayı Aydın Ziraat Odası yönetimi plaketle onurlandırıldı.

Ay Tarım’a Katkı Veren Ziraat Odası Yönetimi Onurlandırıldı
Aydın Ziraat Odası Başkanı Başkanı Rıza Posacı, 103 bin kişinin ziyaret ettiği Ay TarımFuarı’na oda olarak destek vererek kentin tarım fuarı eksikliğini giderdiklerini söyledi.

Aydın Ziraat Odası’nı ziyaret eden KOBİ Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Manah ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Tokat, düzenlenen ‘Ay Tarım’ fuarı nedeniyle Başkan Rıza Posacı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Aydın Valiliği Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalar, Ziraat Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa kentte önemli bir fuar gerçekleştirdiklerini kaydeden AYZO Başkanı Posacı, “Tarım kenti olarak bilinen Aydın’da fuarlar panayır şeklinde düzenlendiğinden Aydınlı firmalar ürünlerini tanıtabilmek için diğer kentlerdeki fuara katılıyordu. Bunun için kamu kurumları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla kentimizde geniş katılımlı bir fuar için birliktelik yaptık. Firmalar ve üreticiler açısından fuar çok faydalı oldu. Oda olarak incir ve zeytin yağımızı tanıtmak için fuarda stant açtık. Yerel ürünlerimize olan talebi karşılayamadık. Fuarda yeterince Aydınlı gıda firmasının olmaması bizleri üzdü. Önümüzdeki sene yapılacak fuarda Aydın’dan gıda firmalarının stant açmasını bekliyoruz. Aydınlı firmalar bu fuara sahip çıksın” dedi.

20 MİLYON CİRO ELDE EDİLDİ ‘Ay Tarım’ fuarının organizatörlüğünü yapan Kobi Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Manah ise TOBB takviminde yer alan fuarlar içinde Ay Tarım fuarının Bursa ve Konya’dan sonra en çok ziyaret edilen 3. fuar olduğunu kaydetti.

Fuarda 78 bin 300 kişinin ulaşım giderlerini karşıladıklarını belirten Manah, kendi imkanlarıyla ziyaret edenlerle birlikte fuarı 103 bin kişinin gezdiğini açıkladı.

Manah, “Ay Tarım fuarında 7 ile 10 milyon TL arasında sıcak alışveriş oldu. Ancak ikili görüşmelerle fuarın cirosunun 20 milyon TL’nin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yıl 156 firmanın stant açtığı fuarı seneye en az 400 firmanın katılımıyla düzenleyerek Ay Tarım fuarını uluslar arası bir fuar haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından KOBİ Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Manah ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Tokat, Aydın 1. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarına verdikleri desteklerden dolayı Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve yönetim kurulu üyelerine plaket takdim etti .
Kaynak: İHA