Aibü Çok Amaçlı Spor Salonu’nun Temeli Atıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temeli atıldı.

Vali İbrahim Özçimen, “Düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren, çevreye duyarlı, özgüveni yüksek, mutlu, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesi, ülkemizin temel amaçları arasındadır. Hem gençlerimizin hem halkımızın spora olan ilgisini arttırmak ve uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek için son dönemde önemli hizmetleri hayata geçiren ülkemizin, sahip olduğu bu insan kaynağının avantaja dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. İnsanları bir araya getiren ve bu yönü ile hoşgörü ve barışa katkı sağlayan spor, evrensel bir faaliyet olup, önemi tüm dünyada giderek artmaktadır." dedi.

Özçimen, "Kurumlar olarak, çocuk ve gençlerimizin sorumluluk duyguları ve öz güvenlerini geliştirmek, kendilerini yönetebilmelerini sağlamak, uyumlu ve başarılı birer birey olmalarına yardımcı olmak üzere, onlara spor yapma olanağı hazırlamak takdir edilecek ve desteklenecek bir hizmettir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde yürütülen faaliyetler, Belediyemizin yaptığı çalışmalar ve Üniversitemizin yaptığı yatırımların yanında sahip olduğumuz tabiat ve doğal güzellikler, spor ve sportif organizasyonlar bakımından Bolu ülkemizin en şanslı illeri arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Doktor Hayri Coşkun, “Üniversitemiz, eğitim-öğretim kalitesi ve bilim üretme kapasitesinin yanı sıra sunduğu sosyal, kültürel ve sportif olanaklar açısından yeni icraatlara imza atarak öğrencilerimize ve şehrimize hizmet etmeyi sürdürmektedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne; her yönüyle daha gelişmiş bir üniversite olma yönünde var gücümüzle çalışarak, üniversitemizin yükselişine son dönemde ivme kazandırmış bulunmaktayız. Nitekim, siz değerli il yöneticilerimizle birlikte son dönemde 10’dan fazla projenin temellerini attık, açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün de üniversitemizin iddialı olduğu bir alanda; spor alanında yine önemli bir hizmetin temelini birlikte atacağız. Kendisini her vesile ile rahmetle andığımız İzzet Baysal’ın yaptırdığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Kompleksi ve İdari Binası bugün üniversitemiz tarafından yaptırılacak olan bu tesisle de daha da güç kazanacaktır.” şeklinde konuştu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Doktor Ümit Karlı, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu halen Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği olmak üzere 3 bölümde eğitim vermektedir. 1994 yılında faaliyete başlayan ve halen 37 akademik, 15 idari personel ile 446 lisans, 23 YL 16 doktora olmak üzere toplam 485 öğrenciye eğitim veren yüksekokulumuz, hem eğitim kalitesiyle hem de sahip olduğu imkanlarla Türkiye'nin en önde gelen ve tercih edilen yüksekokulları arasındadır.” şeklinde konuştu.

Üniversitelerin bir şehrin gelişmesinde çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise “Üniversite bir şehrin gelişmesinde çok öncelikli bir kurumdur. Burada açılışını yapacağımız spor salonu da genç nesillerin spor ahlakı ile yetişmesi ve bilinçlenmesi konusunda önemli bir yer teşkil edecektir. Belediyemizde sporun önemini gençlere aktaracak girişimler içersindedir. Bu spor salonunun genç nesillerin yetişmesinde katkılı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.AİBÜ yerleşke alanı içinde yapılan temel atma törenine Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayrı Coşkun, öğretim görevlileri, üniversite personeli katıldı.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile birlikte butona basarak Çok Amaçlı Spor Salonunun temelini attı .