Uefa Hakem Konvansiyonu Türkiye Raportörü Larsen, Fıfa Kokartı Takmaya Hazırlanan Barış Şimşek ve Mert Kalkavan'ın Yöneteceği Maçları İzleyecek

Mehmet Özcan - UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Raportörü ve UEFA Mentoru Jorn West Larsen, FIFA kokartı takmaya hazırlanan Barış Şimşek ve Mert Kalkavan'ın yöneteceği maçları izleyecek.

Larsen, bugün PTT 1. Lig'deki Denizlispor-Torku Konyaspor maçında Mete Kalkavan ve ekibini, yarın da Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş-İçel İdmanyurdu karşılaşmasında Barış Şimşek ve ekibini izleyecek ve maç sonrası toplantılarını yapacak.

Konuya ilişkin olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Türkiye'nin 7 FİFA kokartı kontenjanı olduğunu ve bunun şu an için dolduğunu anlattı.

Alp, FİFA kokartına aday hakemlerin izlendiğine işaret ederek, ''Geçmişte de izlediler. Mete Kalkavan'ın bugünkü maçını izleyecekler. Ondan sonra da yarın Barış Şimşek'in maçını izleyecekler'' dedi.

Şimşek ve Kalkavan'ın önümüzdeki yıl FİFA kokartı alabileceğine işaret eden Alp, ''Şu anda FİFA kokartlı hakem kontenjanımız dolu. 7 hakemlik kontenjanımız var ve bu şu anda dolu. 10 tane de yardımcı hakem kontenjanımız dolu durumda. Şu an için böyle birşey söz konusu değil. Çünkü her ülkeye belli kontenjanlar verilmiş durumda'' diye konuştu.

Alp, iki Türk hakemin de 1 Ocak'tan itibaren FİFA kokartlı hakem statüsüne kavuşacağını vurgulayarak, ''Yeni arkadaşlarımızı FİFA adaylık listesine aldık. Barış ve Mete FİFA aday hakemlerimiz. FİFA listesindeler şu anda. 1 Ocak'tan itibaren FİFA kokartını alacaklar. Önümüzdeki sezon da maç yönetmeye hak kazanacaklar. Prosedür böyle. Gelecek sezondan itibaren görev verilirse yurt dışında maç yönetecekler'' ifadelerini kullandı.

-Cüneyt Çakır'ın başarısı-

Alp, Japonya'da düzenlenecek olan Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Avrupa kıtasını Cüneyt Çakır ve ekibinin temsil etmesinin Türkiye için büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Türk hakemlerinin daha iyi noktalara ulaşacağına inandığını belirten Alp, ''Cüneyt Çakır, büyük bir başarıya daha imza attı. Müthiş bir başarı yani. Çok üzülüyorum ancak yeterince önem verilmiyor. Dünya Kulüpler Şampiyonası olacak Japonya'da ve Avrupa'dan tek hakem kafilesi Türklerden oluşuyor. Bunun kadar büyük bir başarı olacağını tahmin etmiyorum'' şeklinde konuştu.

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA