Kula Yunus Emre İlkokulu'nda Öğrencilere Aşure Dağıtıldı

Kula'da, Aşure günü sebebiyle Gökçeören Yunus Emre İlkokulu’nda, öğretmenlerin katkısıyla öğrencilere ve mahalle halkına aşure dağıtıldı.

Kula Yunus Emre İlkokulu'nda Öğrencilere Aşure Dağıtıldı
Aşure dağıtımını organize eden Okul Müdür Yardımcısı Mustafa İmir, 4 hayırlı ay arasındaki Muharrem ayının 10. gününde kutlanan ve en çok duanın kabul edildiği Aşure gününün İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu. İmir, "Allahü teala, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Adem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup diri olarak göğe çıkarılması Aşure gününde olmuştur" dedi.

İmir, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğine de vurgu yaparak, emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti .
Kaynak: İHA