Kaymakam Kıcıroğlu’ndan Drama Çocuklarına Ziyaret

İçel’in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Kaymakamlığın Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul gören ‘Drama Çocukları’ projesinin çalışmalarını yerinde görmek için İçel Tiyatro Atölyesi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Kıcıroğlu’ndan Drama Çocuklarına Ziyaret
Ziyarette Kaymakam Kıcıroğlu’na projenin çalışmaları hakkında bilgiler veren proje koordinatörü Emel Sevgi, projeye Temmuz ayında başladıklarını ifade ederek, “9 aylık projenin 3. ve 4. aylarında toplam 8 hafta olmak üzere 40 öğrenciye yaratıcı drama eğitimleri verdik. Bu eğitimle amacımız, çocukların rol alma ve problem çözme yolu ile öğrenerek benlik farkındalığı, iletişim becerileri, konsantrasyon ve grup iletişimleri gelişimini sağlamaktı. Bu yolla çocukların enerjileri ve dünyalarıyla temas kurarak onları tartışan, konuşan, olayları yaşayan, gözleyen ve yaratan en önemlisi kendilerine yalan söylemeyen çocuk profilini oluşturarak sosyal iletişiminin temellerini sağlamlaştırmaktır” dedi.

Projenin beklenen sonuçları hakkında da bilgi veren Sevgi, “Proje ortaklarının sanatsal faaliyetlere yönelik diyalogları artırıp duyarlılıkları güçlendirmek, Mezitli halkının sanata ve eğitime olan ilgisini artırmak, kamu hizmet birimlerinin halkla olan iletişimlerini güçlendirmek, çocukların yaşadıkları travmaları rehabilite ederek iyileştirmek, çocukların ifade gücü, dil becerileri, algı düzeylerini geliştirmek ve okuldaki başarı seviyelerini yükseltmektir. Yaratıcı drama eğitimleri faaliyetleri sonucunda çocukların oluşturduğu doneler ve çıktılarla özel tiyatro, müzik ve dans grubu oluşturulacaktır. Görsel sunum için tiyatro eğitimi hazırlıklarına başlanacaktır. Bu çalışmalarla çocukların 8’i müzik, 8’i dans grubu, geriye kalan 24 çocuk ise tiyatro gösterisi faaliyeti için çalışmalara yönlendirilecektir” diye konuştu.

Projenin drama eğitmeni Katibe İlkiliroğlu ise böyle bir projede eğitmenlik yapmaktan büyük bir onur ve keyif duyduğunu belirterek, “Çocuklar ilk geldikleri zaman korkuları vardı ve kendilerini ifade etmekte güçlük çekiyorlardı. Yaratıcı drama faaliyetleri kapsamında yaptığımız oyunlar çocukların zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulundu. Çocuklar kendilerinin farkına varıp kendilerini daha rahat ifade eder hale geldiler ve birbirleriyle uyumlu halde eğlenerek, öğrenerek büyük bir istekle çalışmalara geliyorlar. Bu bizim için önemli bir adım” şeklinde konuştu.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu da sanatın insanlarının kendi iç dünyalarını ve çevrelerini daha iyi anlamalarını sağladığını dile getirerek, “Başarı sadece sınıf geçmeniz değil, ders notlarınızın yüksek olması değil, hayatınızda atacağınız her adımda karşılaşacağınız problemlerde kendinize olan güveninizle o işin üstesinden gelebilmeyi bilmektir. Sorunlarını çözmeleri için alternatif yollar önerir. Sizler bu projede yer aldığınız için çok şanslısınız. Belki şu anda sadece keyif aldığınız bir şey olarak görebilirsiniz. Ama ileriki yaşamınızda dönüp arkanıza baktığınızda bu çalışmaların size ne kadar olumlu etkiler bıraktığını göreceksiniz. Bu proje sonunda kendinizi rahatlıkla ifade edeceğiniz sahnede size olan alkışları duyduğunuzda o zaman güzel başarılara adım attığınızı göreceksiniz ve bu öykü arkadaşlarınızın da sanata heveslerini artıracak, onlara güzel örnek olacaksınız” ifadeleri kullandı .
Kaynak: İHA