Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu: Dizilerde Tarih Yanlış Anlatılıyor

Sultanbeyli'de ‘Eskitilmiş Kılıç: Sultan II.Abdülhamid Han' isimli tiyatro oyununu izleyen Sultan Abdülhamid Han’ın dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini eleştirdi.

Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu: Dizilerde Tarih Yanlış Anlatılıyor
Osmanoğlu, “Başbakanımızın bu konuda bize destek olmasından dolayı çok mutluyuz. Hakikaten dizilerde tarih yanlış anlatılıyor ve bizi üzüyor.” dedi.

Mustafa Akif Ekşi’nin yazıp Sami Gülbaba’nın yönetmenliğini üstlendiği 'Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han' adlı oyunun galası Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, , MHP Milletvekili Ahmet Çakar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Şair ve Yazar Bahattin Karakoç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oyundan çok etkilendiğini söyleyen Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, özellikle 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi ve tarihin olduğundan farklı anlatılmasına sitem etti. "Başbakanımızın bu konuda bize destek olmasından dolayı çok mutluyuz. Hakikaten dizilerde tarih yanlış anlatılıyor ve bizi üzüyor.” diyen Osmanoğlu, tiyatro oyunundan sonra bir de sinema çalışmasına başlayacaklarını kaydetti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, “Bu anlamlı gecede bu oyunu sizlerle birlikte izlemiş olmanın onurunu yaşıyorum. Bu geceyi yaşatan herkese teşekkürler. Kim ne derse desin, Sultan II. Abdülhamid Han, bizim için bir ulu hakandır.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise “Sultan II. Abdühamid Han şüphesiz padişahlar arasında en çok tartışılan isim. Ülkemiz ve dünya üzerinde gelişen sosyal olaylarla, yapılan akademik ve popüler tarih çalışmalarıyla değeri her geçen gün biraz daha fark edilen Sultan II. Abdülhamid Han biraz daha anlaşılmayı bekliyor. Bu vesileyle sultan toprağı Sultanbeyli’de belediye olarak ‘Eskitilmiş Kılıç’ tiyatro oyununun galasına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı .