Eğitim-bir-sen, Kıyafet Yönetmeliğini Yeterli Bulmadı

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, özgürlükler noktasında esnemeyi beraberinde getiren uygulamayı olumlu ama yeterli bulmadıklarını söyledi.

Eğitim-bir-sen, Kıyafet Yönetmeliğini Yeterli Bulmadı
Okul öğrencilerinin kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişikliklerle ilgili Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi Başkanı Cemil Çağlar, basın açıklaması yaptı. Atılan adımın ileri bir adım olduğunu düşündüklerini ifade eden Başkan Çağlar, özgürlükler noktasında esnemeyi beraberinde getiren uygulamayı olumlu ama yeterli bulmadıklarını söyledi.

İmam Hatip Liselerine getirilen serbestliği doğru bulduklarını ifade eden Çağlar, “Bunun dışında diğer ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim gibi derslerde örtüyü tercih olarak verip diğer derslerde yasaklamayı doğru bulmuyoruz. Okullardaki tek tip kıyafet uygulaması ki bizim yıllardan beri savunduğumuz bir uygulamaydı. Komünist ülkelerde bile kaldırılmış bir uygulamanın birkaç geri kalmış ülkede uygulanmasının bir anlamı yoktu. Bundan dönülmüş olması çok önemli bir adımdı. Bu noktadaki uygulamayı doğru buluyoruz. Tek tip kıyafet anlayışından vazgeçilmesini destekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA