Çin’in Yeni Lideri: Türkmenistan İle İşbirliğimizi Güçlendireceğiz

Çin Komünist Partisi yeni Genel Sekreteri Xi Jinping, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a gönderdiği mektubunda, iki ülke işbirliğini güçlendirmek için çalışacağını ifade etti.

Türkmen basınında çıkan konuyla ilgili haberlerde Çin’in yeni lideri Berdimuhamedov’a teşekkür mesajı gönderdi. Berdimuhamedov’un parti sekreterliğine seçilmesi dolaysıyla kendisine bir mesaj gönderdiğini hatırlatan Jinping, Türkmenistan’ın sosyo-ekonomik kalkınma bazında önemli başarılar elde ettiğini ve Çin’in bu başarılardan gurur duyduğunu belirtti.

Son yıllarda Çin ile Türkmenistan ilişkilerinin dostluk ve işbirliği ortamında bütün alanda başarılı bir şekilde geliştiğini kaydeden Çin lideri, ülkesinin ikili münasebetlere büyük önem verdiğini kaydetti.

Xi Jinping, Türkmen yönetimi ile işbirliğinin güçlendirilmesi için çalışacağını söyledi.

Kasım ayının ortalarında Çin'de ülkenin yeni liderlerinin belirlendiği 18'inci Ulusal Kongre'nin ardından Komünist Parti Genel Sekreteri Xi Jinping seçilmişti.
Çin, Türkmenistan’ın önemli ortaklarından birisidir. Bu ülkeden doğalgaz ithal eden Çin, doğalgaz sektörü dışında ulaşım, iletişim, tekstil gibi birçok alanda işbirliği yapıyor.