Ankara Sinema Derneği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı

Şenay Ünal - Ankara Sinema Derneği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 30 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Gezici Festival'de dileyen sinemaseverler kendi belgesellerini çekebilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, önceki yıllarda da olduğu gibi etkinliklere bu yıl da Ankara'dan başlayacak festival, daha sonra da Sinop'a konuk olacak.

Etkinlik kapsamında oluşturulacak atölyelerde sanatseverler yeni medyadan savaşa pek çok konuyu tartışma fırsatı bulacak.

Bu çerçevede Yeni Medya Belgeseli Atölyesi'nde, yeni medya araçlarının belgesel sinemada kullanımı interaktif olarak ele alınacak. Ayrıca kurulacak Stop Motion Canlandırma Atölyesi'nde de küçük sinemacılar ilk canlandırmalarını üretebilecek.

Festivalin bu yıl öne çıkan teması ''Savaşla Büyümek'' bölümünde ise film gösterimleri yapılacak ve konu bir panelde tartışılacak.

-İnteraktif filmi keşfetmek isteyenlere çağrı-

Festivali düzenleyenler, Yeni Medya Belgeseli Atölyesiyle katılımcıları farklı dijital ifade platformlarını ve interaktif film türlerini keşfetmeye davet ediyor.

İki gün sürecek atölyede fikir geliştirilmesinden tasarıma bir yeni medya belgesel projesinin tüm aşamaları ele alınacak ve katılımcılar kendi projelerini geliştirme fırsatını yakalayacak.

İsrail'den gelecek belgesel yönetmeni ve yapımcısı Yoram Schaffer ile Tel Aviv Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden Udi Ben-Arie tarafından 1-2 Aralık'ta 10.00-13.00 saatleri arasında Alman Kültür Merkezi'nde verilecek atölye eğitimleri ücretsiz olacak.

-''Annemin Kollarında''-

Montrealli sinemacı Kim Nguyen'in Berlin ve Tribeca'dan En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle dönen ''Savaş Cadısı'' ve Iraklı iki kardeş Atia ve Mohamed Jabarah Al Daradji'nin yönettikleri, Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde En İyi Belgesel ödülünü alan ''Annemin Kollarında''nın gösterileceği ''Savaşla Büyümek'' bölümü, bu önemli konuyu bir panelle de tartışmaya açacak.

2 Aralık'ta Alman Kültür Merkezi'ndeki ücretsiz etkinliğe, Uluslararası Af Örgütü'nden Volkan Görendağ, Gündem Çocuk Derneği'nden Ezgi Koman, Uluslararası Çocuk Merkezi'nden Adem Arkadaş ve İstanbul'da yaşayan bağımsız gazeteci Frederike Geerdink katılacak.

Hollandalı sanatçılar Jenny van den Broeke ve Mieke Driessen'nin vereceği Stop Motion Canlandırma Atölyesi'nde de küçük sinemacılar ilk filmlerini üretmenin heyecanını deneyimleyecek.

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA