Afatoğlu’ndan İl Genel Meclisine Tepki

Kastamonu Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Davut Afatoğlu, İl Genel Meclisi üyelerine tepki gösterdi.

Afatoğlu’ndan İl Genel Meclisine Tepki
İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Necmi Aladağ’ın Afatoğlu’na yaptığı ziyarette şikayetlerini dile getiren Afatoğlu, İl Genel Meclisi olarak Tarım ve Hayvancılık ile özellikle küçükbaş hayvancılığın kötüye gidişi konusunda ilgisiz ve alakasız kalındığını belirtti.

Afatoğlu, küçükbaş hayvancılığa yeterli desteğin sağlanmadığını ifade ederek, İl Genel Meclisi Başkanının ve encümen üyelerinin hayvancılık konusunda gerekli girişimlerde bulunmadığını söyledi.

Ayrıca Afatoğlu, Kastamonu’da arazi yapısı itibariyle hayvancılık yapmaya elverişli olmasından dolayı İl’in küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapılarak kalkınacağına inandığını söyleyerek, bunun içinde sivil ve resmi tüm kuruluşların bir araya gelip gerekli çalışmaların ve adımların atılmasını istedi. Bu konuda geç kalınmışlığa değinen Afatoğlu, elbirliği verilerek birlikte hareket edilmediği taktirde Kastamonu’da küçükbaş hayvancılığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Afatoğlu, bu konuda İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Necmi Aladağ’dan kendilerine destek olunmasını istedi.

İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Necmi Aladağ ise, Başkan Davut Afatoğlu’nun şikayet ve taleplerini dinleyerek, tepkiler karşısında kendisinin mecliste Tarım ve Hayvancılığın kalkındırılması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Aladağ, bu tür konuları daha öncede İl Genel Meclisinde dile getirdiğini belirterek, diğer komisyon üyelerinden yeterli desteği alamadığını iddia etti. Ayrıca Aladağ, Kastamonu merkez ve ilçelerde uygulanacak olan projelerle küçükbaş hayvancılığı dört yıl içerisinde en az iki kat daha arttırabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA