Yozgat Valisi Yazıcı Uluslararası Çocuk Evleri ve Koruyucu Aile Sistemi Çalıştayı’na Katıldı

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Çocuk Evleri ve Koruyucu Aile Sisteminin Geleceği Çalıştayına katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, çocuk evleri uygulamasının sevgi evleri ve koruyucu ailelik uygulamaları arasında en mükemmeli olduğunu, çocuk evlerinde büyüyen çocukların toplumla uyumlu ve erdemli bir kişilikle hayata atıldıklarını söyledi.

Yozgat Valisi Yazıcı Uluslararası Çocuk Evleri ve Koruyucu Aile Sistemi Çalıştayı’na Katıldı
Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’nin kurucu üye ve yönetim kurulu üyeliğini yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’nin 22 adet çocuk evi açtığını belirterek, “Derneğimiz Türkiye’de en çok çocuk evi açan sivil toplum kuruluşu hüviyetine sahip bir dernek olmuştur. Bu uygulama tüm illere yayılması halinde çocuk yuvalarını boşalacaktır” dedi.

Çocuk evleri uygulamasının, sevgi evleri ve koruyucu ailelik uygulamaları arasında en mükemmeli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Çocuk evlerinde büyüyen çocukların toplumla uyumlu ve erdemli bir kişilikle yetişmekte ve hayata atılmaktadır. Bu sebeple çocuk evleri uygulamasının tüm illere yayılmasını ve sayılarının artırılmasını çocuklar açısından çok daha iyi olacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

Çalıştayda, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tahran, derneğin Aralık ayı yönetim kurulu toplantısının Yozgat’ta yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğinin İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlediği Uluslararası Çocuk Evleri ve Koruyucu Aile Sisteminin Geleceği Çalıştayı’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'de katılmış ve toplantının onursal başkanlığını yapmıştı .
Kaynak: İHA