Ukosb’de Arıtma Tesisinin Kapasitesi Yüzde 50 Artırılıyor

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, bölgedeki atık su arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 50 arttırmak amacıyla hazırladıkları projenin inşaat ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ukosb’de Arıtma Tesisinin Kapasitesi Yüzde 50 Artırılıyor
UKOSB Başkanı İbrahim Karahallı “Atık Su Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı ile Sürdürülebilir Çevre Çalışmaları Projesinin” yaklaşık bir milyon 746 bin TL’ye mal olacağını ve projeyi 18 ayda tamamlayacaklarını belirtti.

.Karma Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonundaki bir basın açıklaması yapan UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, projenin Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) Sürdürülebilir Kırsal kentsel Altyapı Destek Programı (SÜKAP) kapsamında 678 bin 360 TL hibe desteği almaya hak kazandığını da söyledi.

UKOSB Başkanı İbrahim Karahallı, proje ile günlük 16 bin metreküp olan arıtma tesisinin kapasitesini 24 bin metreküpe çıkaracaklarını ifade etti.

Proje tamamlandığında Uşak E Tipi Cezaevi'nin evsel atık sularını da arıtma tesisine dahil edeceklerini anlatan İbrahim Karahallı, “Projemizi yaklaşık 5 ay önce başlattık. Bu süre içerisinde gerekli hazırlıkları tamamlayarak inşaat ihalesini gerçekleştirdik. Hedefimiz projeyi belirlenen süreden daha kısa bir zamanda tamamlamak” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün proje iştirakçisi Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun da proje ortağı olduğunu belirten da belirten İbrahim Karahallı, “Proje hayata geçtiğinde günlük 16 bin metreküp olan kapasitemiz 24 bin metreküpe yükselecek. Proje ortağımız olan Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun evsel atık suları tesisimizde arıtılacak. Bölgemizde üretim yapan firmaların endüstriyel ve evsel atık suları Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği standartlarında arıtılmaya devam edecek. Dokuz Sele Deresi ve Büyük Menderes Nehri’ni kirletmekten kurtulacağız. Yine arıtma tesisindeki kapasite artırımı ile bölgede yeni yatırımlar ve istihdamın önü açılacak” dedi.

Proje ile arıtma tesisinde 2 adet dairesel havuz inşa edileceğini, üçüncü biyolojik arıtma havuzu ile dengeleme havuzunun ise donanımının arttırılacağını da belirten İbrahim Karahallı, “Projenin toplam bedeli 1 milyon 746 bin 400 TL olup bu bedelin bir milyon 68 bin TL’sini biz karşılayacağız. 678 bin 360 TL’si ise ZEKA Sürdürülebilir Kırsal kentsel Altyapı Destek Programı (SÜKAP) kapsamında karşılanacak. Yaptığımız yenilikler ve yatırımlar arıtma tesisini en iyi şekilde çalıştırmaya yöneliktir. Çünkü sistemi yenilemezsek bu tesisi çalıştıramayız. Kapasite artırımındaki amacımız çevreye kirli su vermemektir” dedi.

Kaynak: İHA