Yiğit Bulut, Aşk-ı Memnu Ve Behzat Ç Dizilerine Saydırdı

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili eleştirilerine Aşk-ı Memnu ve Behzat Ç örneği ile destek verdi.

Yiğit Bulut, Aşk-ı Memnu Ve Behzat Ç Dizilerine Saydırdı
Kütahya'da havalimanı açılışına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi topa tuttu. 'Biz öyle bir Kanuni tanımadık' diyen Başbakan Erdoğan, 'Bizim tanıdığımız Kanuni bu değildi. Onun ömrü at sırtında geçti. O diziyi yapan yönetmeni o diziyi yayınlayan kanalı da kınıyorum' ifadelerini kullandı. İşte Başbakan Erdoğan'ın bu çok konuşulan eleştirisine yine aynı söktörden verdiği örneklerle 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'dan destek geldi. Bulut, Behzat Ç ve Aşk-ı Memnu dizilerini hatırlatarak Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına benzer eleştiriler sıraladı.

'BUNLAR ORGANİZE SUÇLAR'
Bu konunun Darbeleri Araştırma Komisyon Raporu'nda da bahsedilen medya içerisindeki yerleşik düzen ilişkisiyle ele alınması gerektiğini savunan Bulut, yazılan senaryoların göründüğü gibi basit süreçlerden geçmediğini belirterek 'Bunlar organize suçlar' dedi.

'TÜRKİYE EN ÇOK ENSEST SEYRETTİ'
Yayınlandığı dönemde oldukça izlenme payına sahip olan Aşk-ı Memnu dizisini de hatırlatan Bulut, 'Türkiye en çok ensest seyretti. Aynı ev içinde amcasının karısıyla ilişkiye giren adamın dizisini seyretti. Ama kitabı yazan öyle yazmamış. Aşkı Memnu'nun özü öyle değil' dedi.

'TOPLUMUN YAPISNI BOZUYORLAR'
Kitaplardan uyarlanan senaryoların dizilere aktarılmasında hikayenin özüne sadık kalınmadığını ifade eden Bulut, '10 yaşındaki çocuk izleyip bu olanlar normal diyor. Toplumun yapısın bozuyorlar. Bunlar bilinçli. Başbakan'ın söylediği çok önemli. Bunlar bilinçli hareketler. Bunların arkasına para koyanlar bilerek koyuyor' şeklinde konuştu.

'PADİŞAHIN HAREMDEN ÇIKMADIĞINI İZİLİYORUZ'
Aile yapısının yok ederek ve ahlaki değerleri çökerterek Türkiye'ye zarar verilemeye çalışıldığını da kaydeden Bulut, '3 sene ensest seyrettik. Şimdi de Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük iki padişahından birinin haremden çıkmadığını, haremdeki kadınların beline kadar dekolte giyindiğini, kadınların herkesle beraber olduğunu, padişahın acaba bugün kiminle beraber olsam düşüncesinde olduğunu ve boş zamanlarda padişahlık yaptığını izliyoruz' ifadelerini kullandı.

Verdiği bu örnekle stüdyoda gülüşmelere neden olan Bulut, programın ilerleyen dakikalarında ise Behzat Ç dizisini de örnek göstererek 'Adam 45 dakika rakı içti' dedi. Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine hak verdiğini yineyen Bulut, yapılanları proje olarak yorumladı.