İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü O Haberi Yalanladı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bir gazetede yayımlanan ''Bütçe bitti tedavi paydos'' haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, maliyeti 80 bin lirayı bulan kansız kalp kapak ameliyatlarının, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarı ile uygulandığı kaydedilerek, ''Haberde bahsi geçen ve maliyeti yalnız 12 bin lira olan 'renal denervasyon' yönteminin uygulanmadığını söylemek ancak bilgi eksikliğinden kaynaklanmış olabilir'' denildi.

Tedavi yönteminin uygulanacağı hipertansiyon hastalarının, öncelikle bilimsel bir konseyin vereceği karar ile tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Hipertansiyon hastaları sadece bu tedavi yöntemi ile tedavi edilmezler, bu bilimsel olarak doğru da değildir. Aciliyet arz etmeyen ve henüz dünyada çok az hasta üzerinde uygulanmış bu yöntem, konseyden tedavi kararı alınmış hastalarımıza, diğer kalp hastanelerimizde olduğu gibi randevu verilerek uygulanmaktadır.

Büyüyen ve sürekli gelişim içerisinde olan kamu kurumlarının bütçeleri sene içerisinde 'revize edilebilir' ve artırılabilir. Bu durum sağlık sunumunda herhangi bir aksamaya neden olmaz, çünkü sağlıkta süreklilik esastır. Ancak cihazın üretim bandında veya ithalatından kaynaklanan bir takım sorun ve gecikmelerin bu şekilde yansıtılması gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.''

Kaynak: AA