'Bugün Suriye'de Yaşananların Kerbela'dan Farkı Yoktur'

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "İnsanların cahilliklerinden, aradakilerin casusluğu ve üstekilerin de koltuk sevdası ile bugün dünyanın dört bir yanında Kerbela yaşanıyor.Bugün Suriye’nin durumu Kerbela’dan farklı değildir. " dedi.

'Bugün Suriye'de Yaşananların Kerbela'dan Farkı Yoktur'
Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "Bu Kerbela’daki hadiseyi çok iyi anlamak zorundayız. Hani diyor ya şair zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, zulüm ile abad olunmaz, elbette yıkanın hanesi olur viran. Yani o zulmü reva görenler mutlaka belalarını buldular. Cezalarını çektiler. Bize de bir mesaj var zalimi alkışlamayın, onların yanında olmayın. Mücadeleniz Allah için olsun. Bugün İslam dünyasında kan var, acı var, hüzün var. Bunların üstesinden gelecek tek güç, birlik, beraberlik ve Rıza’yı İlahi sevdasıdır.” diye konuştu.

Ordu'nun Ünye ilçesinde Üçpınar Köyü Tertip Komitesi’nin organizesi ile Üçpınar Mahallesi’nde oruç açma programı organize edildi.Üçpınar Mahalle Muhtarı Ali Ordulu, “Hacı Bektaş Veli’nin de ifade ettiği gibi zaman bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. Bu ülke hepimizindir. Hepimizin öz yurdudur. Dolayıyla yapılacak tek şey hep beraber olmak, işlerimizde ayrılık, gayrılık gözetmemek, birbirimize karşı saygılı, sevgili olmak zorundayız. Ülkenin bütün kurallarının hepimize eşit mesafede olduğunu unutmamalıyız. Özellikle son zamanlarda Alevi Sünni birlikteliği tüm yurtta çok büyük bir boşluğu doldurmuştur. Allah’tan temennimiz bu birlikteliği her daim sağlayalım” şeklinde konuştu.

Alevi dedelerinden Emrah Çolak ise “ Bugün Hz Muhammed’in, Kur’an-ı Kerim’in 1400 yıl önce vücut bulması için çarpışılan gündür. Bugün dünyada 5 milyar, 6 milyar Hüseyin vardır. Bizler bu duygularla hareket ederek ahirete kadar da devam edecektir. Kerbela süreci ne maceradır, ne de koltuk hırsıdır. Kerbela’nın tek bir sebebi Hz. Muhammed’in dini İslam’ın ve Kur’an-ı Kerim’in yeryüzünde varlığını devam ettirmesidir. Kur’an-ı Kerim’in varlığı demek Hak dini İslam’ın bekasıdır. İslam’ın bekası demek yeryüzünde huzur ve barışın devamı demek o ise Allah’ın rızasına vesile sebebidir.” şeklinde konuştu.

Programa Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti ve CHP İlçe teşkilatları, din görevlileri, çok sayıda vatandaşlar ile Üçpınar halkı katıldı.

Akşam ezanının okunması ile oruçlar açıldı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra yemek duası yapıldı. Oruç açma programında sofralarda su bulundurulmadı. Ekmekler bütün konuldu. Program sonrasında Kerbela şehitleri için emekli Samsun Müftüsü Osman Şahin dua yaptı .