Balta: 2002 yılı öncesinde adamı olan devlet hastanelerinde tedavi görüyordu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ''2002 yılı öncesinde SSK hastaları, devlet hastanelerine sevk yaptırmak için özellikle siyasetçi arıyordu. Yani adamı olan devlet hastanelerinde tedavi görüyor, olmayan farklı yerlerde tedavi oluyor ya da kaderi ile baş başa kalıyordu'' dedi.

Balta, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Gümüşhane İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilindeki tüm insanların kardeş olduğunu ifade ederek, kendilerinin bu toplantılarda 75 milyon insan adına kararlar aldıklarını söyledi.

Dünyanın Türkiye'ye farklı gözle baktığını, özellikle 1,5 milyar Müslüman'ın gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu anlatan Balta, 2002 öncesi ve sonrasının kıyaslandığı zaman, ülkenin nereden nereye geldiğinin unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Balta, bunun en basit örneği olarak Trabzon'dan Gümüşhane'ye gelirken çok güzel yolların yapıldığını gördüklerini belirterek, 16 bin kilometre yol yapıldığını vurguladı.

Bütün sağlık kurumlarının birleştirilerek herkesin eşit şekilde hastanelerden hizmet aldığını dile getiren Balta, ''2002 yılı öncesinde SSK hastaları, devlet hastanelerine sevk yaptırmak için özellikle siyasetçi arıyordu. Yani adamı olan devlet hastanelerinde tedavi görüyor, olmayan farklı yerlerde tedavi oluyor ya da kaderi ile baş başa kalıyordu'' ifadesini kullandı.

Toplantıda fesih kararı alan HAS Parti'den AK Parti'ye katılanlara parti rozeti takıldı.
Kaynak: AA