Yüksekova’da Öğretmenler Günü Kutlamaları

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, yapılan etkinliklerle kutlanırken, 250 genç öğretmen yemin etti.

Yüksekova’da Öğretmenler Günü Kutlamaları
Öğretmenler Günü ile ilgili ilk kutlama, saat 08.30'da Hükümet Konağı önünde İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Buradaki törene Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Ali Özdemir, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, öğretmenler ve kurum amirleri katıldı.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda organize edilen etkinlikler başladı.

Buradaki törende genç öğretmenler de yer aldı. Törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Ubeyt Duman, yeryüzündeki en anlamlı mesleği yaptıklarını ve bu meslek sayesinde ülke yöneticilerini, savcıları, hakimleri, doktorları ve hatta öğretmenleri yetiştirdiklerini söyledi.

Toplantının sonunda mesleğe yeni başlayan 250 öğretmen yemin etti. Yemin eden öğretmenler çok mutlu olduklarını ve Yüksekova’dan memnun olduklarını belirttiler. Yemin töreninin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle devam etti.

Törenin ardından basın mensuplarına konuşan Kaymakam Tikdağ, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Öğretmenlerimiz, aziz milletimizin geleceği açısından çok önemli bir görev yapıyorlar. Öğretmenlerimizin her sıkıntılarında yanlarında olacağız. Tekrardan bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA