Vali Altıparmak: Yaşanabilir İller Sırasında 2. Olan Antalya Eğitimde 11. Sırada

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yaşanabilir iller sıralamasında ikinci sırada olan Antalya'nın eğitimde 11. sırada yer aldığına değinerek, şehrin bu alanda daha çok yol kat etmesi gerektiğini söyledi

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi.

Vali Altıparmak: Yaşanabilir İller Sırasında 2. Olan Antalya Eğitimde 11. Sırada
Kutlamaya Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın yanı sıra protokol üyeleri ve eğitimciler katıldı.

Programda konuşan Vali Altıparmak, Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ sözünü hatırlatarak, “Bir gelecek inşası için çalışıyorsunuz. Bu inşada en önemli görev sizlere düşüyor. Eli öpülesi insan denildi mi akla, aile büyükleri dışında yalnız öğretmenler gelir.” dedi.

Ortak bir amaç uğruna hep beraber çalıştıklarını ifade eden Altıparmak, “Hepimizin amacı daha iyi bir gelecek, daha iyi bir Türkiye. Mademki bu geleceği beraber inşa edeceğiz, birbirimizi anlamak ve çok iyi dinlemek zorundayız. Bizim birbirimize anlatmaktan daha çok dinlemeye ihtiyacımız var. Özellikle aynı ortamda çalışan öğretmenler açısından farklı görüş, parti, din, mezhep önemi olmamalıdır. Mutlaka bir senkronizasyon içinde çalışılmalıyız.” diye konuştu.

Sadece iklimi ve coğrafyasıyla değil, bulunduğu konum itibariyle medeniyetlerin beşiği olan bir ülkede yaşadığmızı urgulayan Vali Altıparmak, Antalya’nın ise yaşanabilir iller arasında ikinci olduğunu kaydetti.

Altıparmak, “Her açıdan üst sıralarda olan yaşanabilir bir ildeyiz. Eğitimde de 11’inci sıradayız. Bu her ne kadar iyi görünse de hala kat etmemiz gereken yollar var.” şeklinde konuştu.

‘Olmazsa olmaz’ diye nitelendirdiği değerler eğitimi konusuna da değinen Altıparmak, 2011-2012 eğitim döneminde bu eğitim sayesinde öğrencilere verilen cezaların azaldığını kaydetti.

Öğretmenliği bir insan yetiştirme sanatı olarak niteleyen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise eğitimin en önemli ve öncelikli sorumluluklardan biri olduğunu ifade etti.

Vali Altıparmak, program sonunda emekli öğretmenlere teşekkür plaketi sundu.