Türk Sanat Müziği ve Klasik Müzik Konseri

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Türk Sanat Müziği eserlerini klasik müzik eserleriyle harmanlayan Hakan Ali Toker'i konuk solist olarak ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şef Ender Sakpınar yönetimindeki, Hakan Ali Toker'in konuk solist olarak katıldığı konser, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda yapıldı.

''Huysuz ve Tatlı Kadın'', ''Yıldızların Altında'', ''Yine Bir Gülnihal'' gibi Türk Sanat Müziği'nin önemli şarkılarını klasik müziğin melodileriyle sentezleyen Toker'e, Çağlar Sungur da vokalleriyle eşlik etti.

Konser sonunda dakikalarca alkışlanan Toker, yeniden sahneye çıkarak ''Senede Bir Gün'' eserini seslendirdi. Şarkıya, dinleyiciler de eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın gelecek haftaki konser programına, Marie Gautrot konuk solist olarak katılacak ve Şef Patrick Souillot konseri yönetecek.

-Odunpazarı'nda ''Muharremiye'' konseri

Odunpazarı Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ''Muharremiye'' adlı konser etkinliğini gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi bünyesinde görev yapan ses ve saz sanatçıları, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konserde sahne aldı.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Şef İbrahim Turhan'ın yönetimde ''Duaz-ı İmam Mersiye'' icra edildi. İbrahim Turhan'ın eserler seslendirdiği bu bölümde, Seher Atmaca ve Kenan Pekgöz de eserleri yorumladı.

İkinci bölümde, Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nun Şef Orhan Eryılmaz yönetiminde ilahiler seslendirdiği konser, Çetin Linç'in okuduğu ''Aşr-ı Şerif'' ile sona erdi.

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA