Sarıgöl'de, 87 Yaşındaki Emekli Öğretmen Törene Katıldı

Sarıgöl’de kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerine katılan 87 yaşındaki emekli öğretmen Kazım Yıldız, genç meslektaşlarının ilgi odağı oldu.

Sarıgöl'de, 87 Yaşındaki Emekli Öğretmen Törene Katıldı
Genç öğretmenler, ikinci baharını yaşayan Yıldız'ın elini öpmek için adeta yarıştı. Sarıgöl İlçesi’nin ilk başöğretmeni ve ilk ilçe Milli Eğitim Müdürü, eski belediye başkanı, Son olarak görev yaptığı Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden emekli Kazım Yıldız, bir süre önce evinde düşmesi Sonucu kalçasından ameliyat oldu. Tekerlekli sandalyesi ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne katıldı.

Sarıgöl Belediye Düğün Yıldız'ın salonu’na gelerek ön sırada ayrılan yerini almasından Sonra, törene katılan Sarıgöl Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Ömer Karcı ve öğretmenler tarafından sırayla eli öpülerek bu mutlu günü kutlandı. İlçe protokolü ve öğretmenlerden gördüğü ilgi ve sayıgı, emektar eğitimcinin duygulanmasına neden oldu. Öğretmenler Günü’nde oldukça duygulanan 87 yaşındaki emekli öğretmen Kazım Yıldız, "Ben bir öğretmenim. Yıllarca tebeşir tozu yuttum. Öğretmenliğe aşığım. Yıllar Sonra siyasete atıldım. Belediye başkanlığı yaptım. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü yaptım. Ama, içimdeki öğretmenlik sevgisi hiç solmadı. Bugün genç öğretmenlerin arasında olmak beni ilk öğretmenlik yıllarıma götürdü" dedi.

Kaynak: İHA