Judo Süper, Büyükler ve Ümitler Ligi 3. Etap Karşılaşmaları Mut'ta Başladı

Judo Federasyonu ve Mut Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Judo Süper, Büyükler ve Ümitler Ligi 3. etap karşılaşmaları Mut ilçesinde başladı.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, kulüplerin yaptığı kortej yürüyüşünün ardından Mut Spor Salonunda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mut'un Akdeniz'in güzel ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirtti.

İlçe genelinde halkın judoculara ilgi gösterdiğini, bundan da memnun kaldıklarını ifade eden Uysal, sporculara hitaben ''Yakın zamana kadar yılda iki defa maç yapıyordunuz. Şimdi ise süper ligde yılda 4 defa maç yapma ve rakibinizi tanıma fırsatı buluyorsunuz. Bunu iyi değerlendirin'' diye konuştu.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan da, etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendilerini onurlandırdığı belirterek, ''Bu spor, paradan ziyade gönül verme işidir. Judo sporuna gönül veren küçük yaştan itibaren bu işe başlayan sporcular, hakemler, teknik direktörler, yöneticiler ve federasyonda görev alanlar bu işi gönüllülük esasına göre yapmaktadır. Bu anlamda judonun her kademesinde yer alanlara teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Federasyon Başkan Vekili Ercan Selçuk ile çok sayıda davetlinin katıldığı karşılaşmalarda 80 kulüpten 650 sporcu yer alıyor.

Karşılaşmalar 3 gün sürecek.

Muhabir: Ahmet Güler / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA