Hitit Yolu Gençlik Yürüyüşü Projesi Tamamlandı

Çorum'un Sungurlu Gençliği Eğitim ve Kültür Derneği, hem gençlere kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmak hem de Çorum'un turizm değerlerini ve alternatif spor mekanlarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla Gençlik Programları Eylem 1.2. kapsamında yaptığı "Hitit Yolunda Gençlik Yürüyüşü" isimli proje tamamlandı.

Hitit Yolu Gençlik Yürüyüşü Projesi Tamamlandı
Öğretmen Evi’nde düzenlenen programa Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Sungurlu Gençliği Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Haşim Özsaray yaptığı konuşmada, Çorum Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Hitit Yolu' projesinin büyük bir proje olmasının yanında Çorum'un turizm ve alternatif sportif aktiviteleri açısından potansiyelini büyük ölçüde artırıcı bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Özsaray, bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, kabul edilen bu proje ile Hitit Yolunun ve Çorum'un tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

3 kez 'Hitit Yolu' yürüyüş parkurlarında bu sporun uygulanması, bu gençler tarafından tarihi ve doğal mekanların fotoğraflarının çekilmesi ve bu faaliyetlerin sonunda bir çalıştay ve fotoğraf sergisi düzenlendiğini söyleyen Özsaray, “Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamladık. Asıl amacımız ilerleyen yıllarda projenin kapsamını daha da geliştirerek uluslararası bir projeye dönüştürmektir. Bu düşünceler ışığında proje fikrimizin oluşmasından kabul aşamasına kadar geçen dönemde desteklerini esirgemeyen Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, proje uzmanları Mehmet Akay ve Nazan Alıcıkuş' a teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA