Korkut Eken’e Suikast Hazırlığı Yapan Dhkp-c Üyeleri Adliyede

Antalya polisi tarafından DHKP-C terör örgütüne yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bugün 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Korkut Eken’e Suikast Hazırlığı Yapan Dhkp-c Üyeleri Adliyede
Zanlıların, emekli Yarbay Korkut Eken'e suikast hazırlığı yaptığı tespit edilmişti.Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin Antalya merkezli, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Malatya, Aydın, Kocaeli ve İzmir'de düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan DHKP-C üyelerinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Zanlılar, 'örgüt üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak, örgüte eleman kazandırmak, yazılama ve pankart asma' suçlamasıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Antalya sorumlusu Y.G. ile birlikte M.A.U., S.M., E.K., İ.H., G.G., N.İ., H.D., İ.G., M.D., G.B. ile Ö.A.’nın savcılık sorgusu devam ediyor.ÜST DÜZEY YÖNETİCİ DE ADLİYEDEPolis tarafından gözaltına alınanların arasından örgütün Antalya sorumlusu Y.G. de bulunuyor. Örgütün üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen Y.G.’nin, silahlı ve bombalı saldırı düzenleyen grupla sürekli irtibat halinde olduğu belirtildi.
Antalya polisi önceki gün düzenlediği operasyonda, aralarında eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e düzenlenen suikast girişimde yer alan bir kişinin de bulunduğu, emekli Yarbay Korkut Eken'e suikast hazırlığı yaptığı tespit edilen DHKP-C üyesi 13 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar, arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M.'de yer almıştı .