Ak Parti Malatya Milletvekilleri Çalık ve Şahin Kutlama Mesajı Yayımladı

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çalık, mesajında, eğitimin, herkesin yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmesi için ön koşul olduğunu belirterek, bu değerlerin varlığı ve çeşitliliğinin toplumu zengin ve güçlü kıldığını, ulusların medeniyetini taçlandırdığını ifade etti.

Öğretmenlik mesleğinin bu nedenle kutsal olduğunu vurgulayan Çakır, öğretmenliğin büyük özveri ve bir ömür boyu sürecek gayret gerektirdiğini kaydetti.

Görevdeki öğretmenlerin yarısından fazlasının AK Parti iktidarları döneminde atandığını, yaklaşık 10 yılda 367 bin öğretmenin yerleştirmesinin yapıldığını, öğretmen ataması ve tayinlerinde objektif kriterler getirildiğini belirten Çakır, şu ifadeleri kullandı:

''Artık yıllarca köylerde çalışıp şehir merkezine gelmeden emekli olan öğretmenler devri kapanmıştır. Bugün öğretmenlerimizin tayinleri ve nakilleri şeffaf bir şekilde, puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Dokuzuncu derecenin birinci kademesinde olan bir öğretmenin 2002'de 470 lira olan maaşı 2012'de, bugün 1769 liraya yükselmiştir. Devraldığımız Türkiye'deki öğretmenin maaşı 287 dolar iken, bugün bin dolara yaklaşmıştır. Elbette 'eğitim sistemimizin sorunları tamamen çözüldü, öğretmenlerimizin beklentileri tamamen karşılandı' demiyoruz, ancak şu bir gerçektir ki; 10 yıllık iktidarımızda ülkemizin bütçe imkanları en iyi şekilde değerlendirilmiş, yapılabileceklerin azamisi yapılmıştır.

Anadolu'nun dört bir yanında, kendi kendine açıp solan çiçekler kalmasın diye öğrencilerine ömürlerini, sevgilerini, yüreklerini veren değerli öğretmenlerimiz hiç şüphesiz ki her şeyin en iyisine, en değerlisine layıktır. Verilecek hiçbir maddi değer, para, pul öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığı olmamıştır, olamayacaktır. Çünkü yeryüzünde, onların öğrencilerine vereceği yüce değerleri karşılayabilecek maddi bir değer bulunmamaktadır. Bu vesileyle kıymetli öğretmenlerimize üstün hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkürler ediyor, ellerinden öpüyorum. Ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize ve bütün çalışan öğretmenlerimize sevdikleriyle birlikte sağlık ve afiyet dolu günler diliyorum. Başta şehit öğretmenlerimiz ve Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.''

-Şahin'in mesajı-

Mustafa Şahin de, öğretmenlerin toplumun gelişimine, değişimine ön ayak olan ve çocukları eğitsel, bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yetiştiren insanlar olduğunu belirterek, adeta deniz feneri gibi etrafına ışık saçan, yol gösteren ve bireyleri topluma kazandıran mümtaz ve nadide kişiler olduğunu vurguladı.

Şahin, şunları kaydetti:

''Çocuklarımızı, bizi biz yapan değerlere sahip, gençlerimizi, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, öz güven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine vesile olan öğretmenlerimizin fedakarca ülkemizin dört bir yanında yapmış oldukları çalışmalarla aydınlık yarınlarımızı yetiştirmelerindeki emekleri takdire şayandır.

Öğretmenler, dün olduğu gibi bugün ve yarın da geleceğin mimarları olmaya devam edeceklerdir. Görev başında şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş ve emekli olan öğretmenlerimizin ve halen çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.''

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA