Bakan Suat Kılıç, 5 Kişinin Öldüğü İşletmede İncelemelerde Bulundu

Samsun'da Eti Bakır A.Ş.'nin gübre tesisinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bakan Suat Kılıç, 5 Kişinin Öldüğü İşletmede İncelemelerde Bulundu
Ankara’dan havayoluyla Samsun’a gelen Suat Kılıç, olayın meydana geldiği işletmede çalışmaları izleyerek yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından Bakan Kılıç, gazetecilere açıklamalarda bulundu.Olayda ihmali olanların yapılan tahkikat sonrasında ortaya çıkacağını söyleyen Bakan Kılıç, ölen 5 işçiye rahmet, hastanedeki yaralılara da geçmiş osun dileklerini iletti. Kılıç, kapağın altında iki işçinin bulunduğu söylentilerinin şu an için doğrulanmadığını kaydeden Kılıç, “Kamuoyunun bilmesi açısından söylüyorum. Türkiye’nin neresinde bu tür bir hadise meydana gelirse gelsin olay yerinde her türlü adli tahkikat yapılır. Şuan burada da Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ekipleri tarafından adli tahkikat anlamında yapılması gerekenler, olayın ilk olduğu andan itibaren başlatılmış durumda. İfadesine başvurulması gereken idareci ya da çalışanların tamamının ifadesine başvurulmuş durumda. Bu anlamda hiç kimsenin kaygısının olmamasını, yapılması gerekenlerin yapıldığını ifade etmek isterim.” dedi.

Bu tür hadiselerin hiçbir iş yerinde bir daha yaşanmaması için gerekli tüm adımları attıklarını ve bundan sonrada atacaklarını söyleyen Bakan Kılıç, “Tek canda kaybedilse ya da ölüm olmadan ağır yaralanmada olsa bu hem tesis sahibi hemde toplumda derin bir üzüntü meydana getirir. Ama burada can kayıpları var, bu acıyı ayrıca derinleştiren bir durumdur. Elbette ki benzer durumlar yaşanmasın, temennimiz budur. Benzer durumların hiç biri başka bir yerde yaşanmaz. Hele ki birde can kaybı varsa orada elim bir hadise var demektir. Bu noktada tüm sorumlular üzerlerine düşen görevleri harfiyen yerine getirecektir. Ölenlere Allah’tan rahmet geride kalanlara acil şifalar diliyorum. Bu hadisenin bu işyerinde ve başka işyerlerinde de yaşanmamasını diliyorum. Süreç neticelendiğinde nihayet her şey apaçık ortaya çıkmış olacak.” şeklinde konuştu.

Suat Kılıç, açıklamasının sonunda olay yerine gelen CHP Sözcüsü Haluk Koç ile bir süre sohbet etti. Bakan Kılıç daha sonra hastanedeki yaralıları görmeye gitti.