Engelli Annenin 2 Çocuğu İle Yaşam Mücadelesi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine Bağlı Alioğlu köyünde yaşayan 72 yaşındaki Hava Keskin, özürlü olan 2 çocuğu ile hayat mücadelesi veriyor.

Engelli Annenin 2 Çocuğu İle Yaşam Mücadelesi
Bir ayağı diğerinden 3 santim kısa olan anne Keskin, onların işlerini görebilmek için kendisine en azından tekerlekli sandalye verilmesini istiyor.Alioğlu köyünde yaşayan ve bir ayağı diğerinden 3 santim kısa olması sebebiyle sandalye yardımıyla yürümeye çalışan Hava Keskin (72) zihinsel özürlü çocukları Ahmet (45) ve Nejla (52) ile birlikte zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Eşi Mustafa Keskin'in 8 sene önce öldüğünü ifade eden yaşlı kadın, babasından kendisine kalan emekli maaşıyla çocuklarına bakmaya çalışıyor. Ayağındaki sakatlık nedeniyle yürümekte dahi zorluk çeken yaşlı kadın, zor şartlar altında bakmaya çalıştığı çocuklarının kendisine bir şey olması durumunda çocuklarının akıbetinden korktuğunu söyledi.

Yapılan akraba evliliği nedeniyle ilk çocuklarında sağlık sorunu olmadığını ifade eden anne Hava Keskin, 4 çocuğunun öldüğünü ve diğer çocukları Ahmet ve Nejla’nın da zihinsel özürlü olarak dünyaya geldiğini belirtti.

Yürümekte zorlandığı için tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ifade eden anne Hava Keskin, “Eşim öldü. Ondan bana herhangi kalan bir maaş yok. Babamdan bana kalan maaşla ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorum. Çocuklarımın ilaçları ve tedavileri çok para istiyor. Onlara para yetiştiremiyorum. En büyük sıkıntım ise ayağımda ki sakatlık nedeniyle yürüyemiyorum. Bu konuda bana yarımcı olunmasını istiyorum.” dedi.