'Dunhuang’ın Renkleri: İpek Yoluna Açılan Büyük Kapı” Sergisi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mimar Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde "DunHuang’ın Renkleri: İpek Yoluna Açılan Büyük Kapı” adlı serginin açılışını yaptı.

'Dunhuang’ın Renkleri: İpek Yoluna Açılan Büyük Kapı” Sergisi Açıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanlığı tarafından "2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGÜ) Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde"DunHuang’ın Renkleri: İpek Yoluna Açılan Büyük Kapı” adlı sergisi açıldı. Çin’in dünya kültür mirası listesindeki ‘Dun Huang’ mağaralarında yer alan resim ve heykellerin yer aldığı serginin açılışana Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Avni Mutlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Caner Karavit, Çin Kültür Bakanı Lixiaojie katıldı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu yıl Türkiye Çin kültür yılı gelecek yılda Türkiye Çin’de büyük etkinlikler yapacak. Asya’nın iki ucunda iki büyük medeniyetin son zamanlarda sadece ekonomik anlamda değil kültürel anlamda da buluşmasına ve büyük iş birliği yapmasına tanık oluyoruz” diye konuştu.

2010 yılındaki Çin ziyaretinde Çin kültür bakanıyla anlaşma yaptıklarını hatırlatan Bakan Günay, “2012 yılında Çin’in Türkiye’de 2013 yılında ise Türkiye’nin Çin’de kültür etkinlikleri yapması konusunda bir anlaşma imzalamıştık. Bu organizasyonun birinci adımını güzel bir son noktasına ulaşmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Günay, gelecek yıl Çin’de mart ayından başlayarak bütün yıl boyunca Türkiye, üniversitesiyle, Kültür Bakanlığıyla ve diğer belediyelerin katkılarıyla Türk Kültürü’nün çağdaş ve geleneksel bütün kültürünü Çin denizinde tanıtmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çin Kültür Bakanı birbirlerine hediyelerde bulundu. Çinin yöresel dansının sergilenmesinin ardından "DunHuang’ın Renkleri: İpek Yoluna Açılan Büyük Kapı” adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA