Vezirköprü’ye Orman Fakültesi Talebi

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyet Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı makamında ziyaret etti.

Vezirköprü’ye Orman Fakültesi Talebi
Ziyarette Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü İlçesine Orman Fakültesi kurulması talebini dile getirerek, “İlçemiz hızla göç alıyor. İlçemizde bulunan meslek yüksekokulu bizlere can veriyor. İlçe halkı olarak okulumuza sahip çıkıyoruz. İlçemize Orman Fakültesi’nin açılmasını talep ediyoruz. İlçemizin yüzde 57’si ormanlık araziden oluşuyor. Bölgede en çok ormana sahip olan ilçeyiz. Karadeniz’de de ilçemiz orman zenginliği bakımından, Doğu Karadeniz’den sonra 2. sırada. Ormanın işlenmesi, ormandan elde edilen ürünlerin üretimi ve satışı bakımından da çok başarılıyız. İlçe olarak bina ve yurt açısından tüm alt yapıyı karşılamaya hazırız. İlçemizde çok yakında bin 200 öğrenci kapasiteli hazır olacak” dedi.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, “Ormanın en bol olduğu ve işlendiği yerde orman fakültesi yok. İlçede orman adına tek eksik eğitim. Fakülte burada açılırsa uygulama alanları açısından Türkiye’de tek olacak” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi artık olgunlaşma sürecini tamamladı. Açılacak olan fakültelerin bölgeye ve ülkeye neler katacağı çok önemli. Üniversitemizde üretken bir Ziraat Fakültemiz var. Fen-Edebiyat Fakültemizde Biyoloji Bölümümüz var. Bölgemizde çok zengin ormanlarımız var. Üniversitemizin bu konuda da lokomotif olması şart. Bölgemizdeki ormanların işlenmesi ve korunması açısından bir fakültenin olması şart. Orman Fakültesi’nin Samsun’a ve ülkemize çok şey katacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise şöyle konuştu: “Kurulacak fakülteye öğrenci gelecek mi? Öğretim görevlisi gelecek mi? Türkiye’nin orman mühendisine olan ihtiyacı ne kadardır? Orman fakültelerindeki öğrenci sayısı ve doluluk oranı nedir? Bu sorular çok önemli. Orman Fakültesi’nin mezunlarının nasıl iş sahibi olduklarını ve alanlarını araştıracağız. Bir rapor haline getirdikten sonra değerlendirebiliriz. Araştırmamız sonuncunda bu proje hayat bulacaksa elimizden geleni yaparız.” Ziyaretin sonunda Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’a Vezirköprü’nün meşhur semaverini hediye etti .
Kaynak: İHA