Karatay’ın 4. Taziye Evinin Temeli Törenle Atıldı

Konya’nın merkez Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak dördüncü taziye evi olma özelliği taşıyan “Keykubat Taziye Evi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Karatay’ın 4. Taziye Evinin Temeli Törenle Atıldı
Törene, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Harun Tüfekçi, Mustafa Kabakcı, Karatay Belediye Başkan Karatay Belediye Başkan Vekili Mustafa Kostak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkan Vekili Mustafa Kostak, ilki Sedirler, ikincisi Başak, üçüncü taziye evi Saraçoğlu Taziye evinin ardından temeli atılan Keykubat Taziye Evi’nin 797 bin 74 metrekare arsa alanında inşa edileceğini belirtti.

Başkan Vekili Kostak, içerisinde 2 adet salon, giriş holü, servis mutfağı, şadırvan, morg ve gasilhane bulunacağını ve tesisin 750 bin TL’ye mal olacağını dile getirerek, Karatay Belediyesi’nin daha yaşanabilir bir Karatay için hız kesmeden çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Taziye Evi’nin sosyal açıdan Karatay’a çok büyük bir katkısı olacağını ifade ederek, emeği geçen herkesi tebrik etti. Özellik Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi belediyecilik alanında getirdiği yenilikler için kutlayan Yerlikaya, taziye evinin hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, Keykubat Taziye Evi’nin en kötü günlerinde de Karatay Belediyesi’nin yanlarında olduğunu hatırlatacak bir eser olduğunu belirtti.

Türkmenoğlu, özellikle soğuk sıcak demeden işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışarak hizmetlerde katkıları olan inşaat işçilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de, manevi olarak çok büyük anlamı olan bir tesisin temel atma töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Karatay Belediyesi’nin destansı hizmetler gerçekleştirdiğini vurgulayan Tüfekçi, “Şehit olan 5 askerimize Allahtan Rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Karatay’a kazandırılan sosyal tesislerden çok memnun olduklarını dile getirdi. Yapılan taziye evlerinin komşuluk ilişkilerine zarar vermemesini temenni ettiğini aktaran Kabakcı, sosyal ilişkilerin değişen toplum yapısına bağlı olarak değişikliğe uğradığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Keykubat Taziye Evi’nin temeli dualar eşliğinde atıldı .
Kaynak: İHA