Çömlekçi Şükrü Usta, Ödemiş’e Gelen Konuklar İçin Efe Heykeli Yapacak

50 yılı aşkın bir süredir dede mesleği olan çömlekçikle uğran Ödemişli çömlek ustası Şükrü Ulusu, sanatını biblo yaparak devam ettirecek.

Çömlekçi Şükrü Usta, Ödemiş’e Gelen Konuklar İçin Efe Heykeli Yapacak
İlçeye bağlı Günlücü köyünde yaşayan Ulusu, belediye ile işbirliği yaparak konuklar için hatıra bibloları yapacak. Bu güne kadar testi, bardak, vazo gibi objeler yaparak geçimini sürdüren Şükrü usta, belediye tarafından düzenlenen fuarlarda ya da etkinliklerde yer alarak unutulmakta olan çömlekçilik mesleğini yeni kuşaklara tanıtmaya çalışıyordu.

Ödemiş Milli Fuarı ve Ödemiş Belediyesinin simgelerinin yer aldığı saksıları Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e hediye eden Şükrü usta, Belediye Başkanı Bekir Keskin’in isteği üzerine efe heykeli yapacak.

Başkan Keskin, bu güzel jest için Şükrü ustaya teşekkür ederek; “Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok el zanaatlarımız yok olmaktadır. Çömlekçilik gibi dede mesleği sürdürerek günümüze taşıyan Şükrü usta, Ödemiş’imizin simgesi olan efe heykelini yapacak. Belediye olarak kentimize gelen konuklarımıza anı olarak çömlekten yapılmış efe heykeli vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA