Bir Yılda 1 Milyon 250 Bin Sarıçam Fidanı Toprakla Buluştu

Sarıkamış'ta bir yıl içerisinde 1 milyon 250 bin sarıçam fidanı toprakla buluşturuldu.

Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesisleri'nde düzenlenen fidan dikme törenine, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ile İŞKUR tarafından alınan orman işçileri katıldı.

Kaymakam Ermiş, Sarıkamış'ta çıplak arazi kalmayıncaya kadar, ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

60 yıllık kayak merkezinin olduğu bölgede ağaçlandırma çalışmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Ermiş, şunları söyledi:

''Karın yerde kalmasını sağlamak için ağaçlandırma programı yaptık. Çünkü rüzgar burada karı süpürüyordu. Orman işletme Müdürlüğümüzle beraber İŞKUR çalışanları, bütün kamu kurum ve kuruluşları, ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bu yıl Sarıkamış'ta bahar ve sonbahar mevsiminde yaklaşık 1 milyon 250 bin sarıçam fidanı dikildi. Şu anda kayak merkezinin olduğu yerde de 15 bin fidan dikildi. Burası artık sezonun finali oldu.''

Başkan Özbilen, eksilen ormanların tamamlanması için fidan dikilmesinin gerektiğini belirterek, ''Sarıkamış ormanlarının çoğalmasını sağlamak bizim görevimizdir, hayırlı olsun'' dedi.

Osman Yüce Kayak Tesisleri'nin 2 bin 400 rakımlı yamaçlarındaki boş arazide 15 bin sarıçam fidanının toprakla buluşmasıyla Sarıkamış'ta bir yıl içerisinde 500 hektarlık alana 1 milyon 250 bin sarıçam fidanı dikilmiş oldu.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA