Aslan, Bölgedeki Ekonomiyi Değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep’in ulaştığı ekonomik potansiyelin Ortadoğu’da barışın tesisinde önemli bir faktör olacağını söyledi.

Aslan, Bölgedeki Ekonomiyi Değerlendirdi
GTO Başkanı Mehmet Aslan, Anatolian Otel'de Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği ‘Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım’ toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ulusal medyanın Gaziantep’e diğer illerden daha farklı bakması gerektiğini savundu. Gaziantep’in Türkiye’deki işlevi konusunda tüm Türkiye’deki tüm basın-yayın organlarının kentin yapısını irdeleyici ve dikkatleri bu şehrin üzerine çekebilecek yayın politikaları oluşturmaları gerektiğine vurgu yapan Başkan Aslan, “Türkiye’nin bu bölgesinde Gaziantep gibi bir şehrin işlevi konusunda bana göre ulusal medya buna Milliyet Gazetesi de dahil çok daha irdeleyici, dikkatleri bu şehrin üzerine çekebilecek yayın politikaları oluşturmalıdır. Gaziantep’in coğrafi konumuna, Gaziantep’te yaşayan insanların toplumsal nizamına, kentte sağlanmış sosyal barışa bakıldığında belki de Türkiye’deki sorunların çözümü için yepyeni bir yaklaşım sağlayabilecek bir kent olduğu görülecektir. Çok büyük oranda göç almasına rağmen, kente göç edenlere hem istihdam sağlama hem de gelen sermayeyi süratle yatırım ve üretim potansiyelimize dahil edebilme yeteneğine sahibiz. Özellikle Doğu Anadolu Bölgemizden kentimize gelen işadamlarımızın Gaziantep ekonomisinin gelişimi için el ele ve kol kola birlikte çalışıyoruz. Bu ülkemizdeki sosyal barış için çok önemli ve gözden kaçırılmaması gereken bir faktör” dedi.

Gaziantep’e bakarken, tüm Ortadoğu’da gerek sanayi, gerek ticaret alanında kendisine liderlik hedefini koymuş bir kent gözüyle bakılması gerektiğinin altını çizen Başkan Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep şu anda 6 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyor. Bu sadece kendi kapılarımızdan gerçekleştirdiğimiz ihracat. Hammadde olarak piyasaya sürdüğümüz ve işlenerek başka kapılardan ihraç edilen ürünlerimiz de göz önünde bulundurulduğunda görünen ihracat rakamımızın iki katı bir üretim kapasitemiz vardır. Dolayısıyla ülke ekonomimize katkımız görünen rakamların çok daha üzerindedir. Ortadoğu’nun belli başlı kentlerine Tahran, Bağdat, Şam, Halep, Beyrut, Kahire’ye bakın. Bu kentlerin hiçbiri Gaziantep’in sahip olduğu üretim ve pazarlama kapasitesine sahip değiller. Türkiye’nin bu bölgesinde böylesine etkili bir şehir varken, Türk Basını bu şehre nasıl bakmalı? Türkiye’yi, Dünyayı nasıl bilgilendirmeli? Önemli noktalardan bir tanesi budur. Bir ikinci nokta daha var. Bu Türkiye için de, Ortadoğu için de çok önemli. Biz bir ‘Barış’ şehriyiz. Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Çerkez demeden 1 milyon 750 bin insan el ele, barış içerisinde kentimiz, ülkemiz ve dünya barışı için çalışıyoruz. Bizim sanayi ve ticarette ulaştığımız kapasite Ortadoğu’daki barışın tesis edilmesinde en önemli noktalardan birisidir. Ekonomik anlamda ne kadar büyür ve gelişirseniz, insanlarınızın refahı ne kadar artarsa o kadar huzurlu ve barış ortamında yaşarsınız. Yani ne kadar ekonomik kalkınma, o kadar barış. Dolayısıyla biz, insanların refahını yükselterek bu bölgede barışa katkı sağlamaya çalışan bir şehiriz. Onun içindir ki, önümüze ‘Fuarlar kenti’, ‘Kongreler kenti’ gibi daha birçok hedef koyduk. Hedeflerimizin tamamı kentimizin, ülkemizin daha da ötesi bölgemizdeki komşu ülkelerin ekonomik gelişimine yöneliktir. Yıllarca komşularımızla birlikte kalkınma modeli üzerine projeler yürüttük. Şehrimizde en üstten en alt kademedeki yönetici kadrolarımız asla ‘Ben’ demeden, hep ‘Biz’ diyerek ortak akılla hedeflerimize yürüyoruz. Onun için bu şehre bakarken, bütün ulusal medyamız en az Milliyet Gazetesi kadar duyarlı ve hassas olmalıdır.”
Kaynak: İHA