Suriye’deki Chp Heyetinden Dudu: Ünal'ı Almak İçin Girişimlerimiz Sürüyor

Suriye alıkonulan gazeteci Cüneyt Ünal’ı getirmek için bu ülkeye giden heyette bulunan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gazetecinin serbest bırakılması için Suriyeli yetkililerle temaslarının devam ettiğini belirtti.

Mevlüt Dudu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, iki gündür yaptıkları görüşmeler sonucu gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması yönünde oldukça ilerlediklerini bildirdi. Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ve Levent Gök ile Lazkiye’de sürekli Suriyeli yetkililerle görüştüklerini aktaran Dudu, "Amacımız gazeteci Cüneyt Ünal’ı da alarak Türkiye’ye dönmektir. Refik Eryılmaz arkadaşımızın daha önceki temaslarından, Cüneyt Ünal’ın Suriye Devlet güçlerinin elinde olduğunu biliyoruz. Şu ana kadar yaptığımız görüşmeler olumlu yönde gidiyor. En kısa sürede bu sorunu çözeceğimizi umuyorum.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı ve hükümetin bu konuda hiçbir girişimde bulunmadığını savunan Dudu, "Bu nasıl anlayış bilmiyorum. Vatandaşlarının can ve mal güvenliğinden sorumlu bir hükümetin, Cüneyt Ünal ile ilgili hiçbir girişimde bulunmaması çok tuhaf.” ifadelerini kullandı.