Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ aracılığıyla şu ana kadar bin 128 tesisi faaliyete alarak, milletin hizmetine sunduklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Atatürk Spor Salonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla, DSİ tarafından gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılı mukayese edildiğinde, arada ''dağlar kadar'' fark olduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık dünyada sesinin gür ve başının dik olarak yer aldığını ifade eden Eroğlu, hükümetin yaptığı yatırımlarla ülkenin önünü açtığını dile getirdi.

Veysel Eroğlu, Bakanlığının DSİ aracılığıyla son 10 yılda yaptığı çalışmalara değindiği konuşmasında, şunları kaydetti:

''Ülkemiz yarı kurak iklimde bulunduğu için susuz tarım yapmak mümkün değil. DSİ marifetiyle önemli çalışmalar içerisindeyiz. Bizden önce 3,5 yıl görevde kalan hükümet sadece DSİ ile 9 tesis açtı. Biz ise sadece Şanlıurfa'da bu süre içerisinde yüzlerce tesis açtık. Türkiye'de bir yılda 300'den fazla DSİ olarak tesis açıyoruz. Şu ana kadar bin 128 tesisi faaliyete alarak, aziz milletimizin hizmetine sunduk. Göletler hariç 206 adet baraj inşa ettik. 11 milyar dekar araziyi suladık. 49 şehirde yaklaşık 41 milyon vatandaşa içme suyu ulaştırdık. Daha birçok devasa çalışmaları halkımızın hizmetine sunma gayreti içerisindeyiz.''

DSİ yatırımlarında genelde Şanlıurfa'nın aslan payını aldığını ifade eden Bakan Eroğlu, kurumun kentteki çalışmalarına ilişkin katılımcılara detaylı bilgi verdi.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in de birer konuşma yaptığı tören, 2 adet taşkın koruma tesisinin açılışı ile baraj göleti, sulama, içme suyu projeleri, taşkın koruma, ağaçlandırma, tabiat parkları ve meteoroloji gözlem istasyonu çalışmalarından oluşan 25 tesisin ortak temel atma programıyla sona erdi.

Törene AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar, Seyit Eyyüpoğlu ve Mehmet Akyürek ile Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan ile davetliler katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA